Muzeul Judetean Buzau NU a participat la “paranghelia” numita “Congres de cultura si civilizatie daco-romana“ de la Buzau, desfasurat in perioada 4 – 8 iulie 2018 si nici nu si-a dat acordul ca sigla sa fie pusa pe afis!

LOGO ILEGAL ORIGINIIn urma solicitarilor (L.544/2001) transmise de responsabili din cadrul redactiei News Buzau adresate Muzeului Judetean Buzau, Consiliului Judetean si Primariei Buzau, am primit (in parte) urmatoarele raspunsuri: “Subiect: Răspuns la Adresa nr. lS70/O9.07.2018 privind participarea la organizarea unui eveniment organizat în perioada 04-08 iulie 2018.

 

Muzeul Judeţean Buzău, instituţie de cultură ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, Bld. Nicolae Bălcescu, nr. 50, jud. Buzău, reprezentat legal de către dr. Daniel Costache, în calitate de manager vă formulează următorul răspuns: Instituţia noastră, singura instituţie de cultură de pe teritoriul judeţului Buzău în cadrul căreia activează specialişti (cercetători ştiinţifici şi muzeografi) cu rol în cercetarea istorică, nu a avut nici o implicare în organizarea evenimentului menţionat în Adresa dumneavoastră. Între organizatorii acestui eveniment şi Muzeul Judeţean Buzău nu au fost încheiate acorduri de parteneriat în ceea ce priveşte suport logistic sau utilizarea siglei instituţiei noastre. De asemenea specialişti ai muzeului nu au participat la acţiunile acestui eveniment” (vezi AICI documentul oficial). De asemenea, reprezentanti ai CJ Buzau ne-au transmis ca institutia judeteana nu a participat la eveniment decat prin punerea la dispozitia organizatorilor a Salii Consiliului Judetean. Primaria Buzau nu a raspuns inca. Vom reveni cu amanunte legate de acest asptect si de suma care a fost cheltuita cu prilejul organizarii respectivei manifestari.

Reamintim: “Folosirea ilegală a siglei unei instituții publice, conform prevederilor art. 83 alin. 1 lit. a) si b) din Legea 84/1998, infractiuni pedepsite cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda de 1.500 RON. Conform prevederilor Art. 85 din Lege, persoanele vinovate pot fi obligate la despagubiri

https://www.avocatura.com/speta-207300-proprietate-intelectuala--drept-utilizare-sigla.html#ixzz5KjSSV7Vi

I.G.

P.S.  Trebuie sa mai adaugam ca ilegalitatile facute de organizatorii asa zisului Congres de Dacologie de la Buzau nu se opresc aici (vezi vechea asociatie “ORIGINI”?!). Vom continua cu dezvaluirea acestor “scurgeri” de bani publici si de pseudo-idei istorice “predicate” de unii impostori (cu “sortulet” sau fara) care fac mult rau adevarului istoric si societatii in general. Pana una alta, pana cand oamenii de cultura buzoieni vor prinde curaj, puteti citi ce parere au alti istorici despre astfel de manifestari:

https://www.historia.ro/sectiune/actualitate/articol/istoricii-din-alba-iulia-se-revolta-impotriva-dacologilor

 ABERATII AICI (min. 1:11):

 

https://www.youtube.com/watch?v=QdpR4gmUjtU