LIVE – FOTO/VIDEO – Vezi aici ce modalitate de gestionarea a deseurilor aplica asociatiile de proprietari (PT 10/2 Unirii)
Last Updated on 10/07/2018 by Iulian Gavriluta

RER“Asociatia de proprietari PT 10/2 Unirii reprezinta un exemplu de buna practica in gestionarea deseurilor generate de locatarii blocurilor deservite. Datorita implicarii permanente a conducerii asociatiei de proprietari in dialogul cu locatarii aceasta este una din putinele din oras care si-au respectat obligatiile privind igienizarea spatiilor de depozitare a deseurilor existente in incinta blocurilor.

 

Din pacate, putine asociatii inteleg obligativitatea legala pe care o au in ceea ce priveste responsabilizarea locatarilor in aceaste privinte. Mai exact, asociatiile de proprietari trebuie sa-si mentina in conditii de igiena spatiile special amenajate pentru depozitarea deseurilor cat si recipientele din interiorul acestora, pubele pe care le-au primit in custodie din partea RER SUD. In aceste conditii, ca si in cazul utilizatorilor de la case, detinatorii recipientelor au obligatia de a si le spala periodic, astfel incat sa nu devina un focar de infectie pentru locatari. Trebuie precizat faptul ca si locatarii pot contribui decisiv la mentinerea curata a pubelelor prin folosirea sacilor menajeri pentru depozitarea deseurilor menajere si a sacilor galbeni pentru deseurile reciclabile. Evident ca aruncarea deseurilor menajere direct pe tubul colector conduc la murdarirea acestuia si la emanarea unor mirosuri greu suportabile, mai ales pe timp de vara.

RER SUD, in calitate de operator de salubritate vine in sprijinul asociatiilor de proprietari prin realizarea unui program periodic de igienizare a platformelor si a recipientelor, insa curatarea completa a acestora devine problematica in situatia in care pubelele prezinta un strat gros de mizerie. Asadar, pentru rezolvarea acestor situatii este necesara colaborarea dintre cetateni si operatorul de salubritate.”

{vsig}colectare-rer-unirii{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=2IHidm9cpo0