ANI intră în forță în sistemul medical – Fost Manager de spital din Buzau declarat INCOMPATIBIL si acuzat de „fals în declarații”
Last Updated on 10/07/2018 by Iulian Gavriluta

ANIAgenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcție de conducere din sistemul medical, după cum urmează:

 

 

1. POPESCU DUMITRU, fost manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, Județul Buzău - INCOMPATIBILITATE ȘI SESIZARE PARCHET În perioada 18 decembrie 2008 – 10 februarie 2017 a exercitat simultan funcția de manager și calitatea de președinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) și art. 178, alin. (4) din Legea nr. 95/2006. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a constatat indicii privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații”, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în calitate de Manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcțiilor de Președinte al Consiliului de administrație/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaților Spital Săpoca I.F.N. și în declarațiile de interese funcția de Președinte al Consiliului de administrație/director. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, Județul Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

2. DONCIU DORINA, șef Secția Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie ,,Socola” Iași, Județul Iași - INCOMPATIBILITATE. În perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017 a deținut funcția de șef Secția Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al S.C. Vital Medical Center Memory S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) și ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.

3. BARTOȘ DANIELA, fost șef de Secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - INCOMPATIBILITATE. În perioada 21 ianuarie 2015 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcția de șef de secție și o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, respectiv în perioada 22 noiembrie 2016 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcția de șef de secție și funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. d) și g) coroborat cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DONCIU DORINA nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Ecaterina STROESCU