E COD PORTOCALIU DE VREME REA! Politistii buzoieni sunt la datorie pentru salvarea de vieti omenesti. Citeste aici recomandarile rutieristilor

Politia RomanaAvând în vedere avertizarea de cod portocaliu pentru judeţul Buzău, poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru salvarea de vieţi omeneşti şi limitarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, atenţionări de cod galben şi portocaliu, referitoare la descărcări electrice, intensificări ale vântului, averse cu caracter torenţial şi grindină,valabile pentru perioada 8 – 10 iulie pe întreg teritoriul naţional.

În condiţiile de instabilitate atmosferică şi înrăutăţire a vremii în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteorologice, poliţiştii buzoieni recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să conducă preventiv. 

Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. 

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri. 

Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului. 

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 

Înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi. De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Ecaterina STROESCU