Un desert delicios, rapid si usor de preparat – TARTA FRAGEDA CU PRUNE
Last Updated on 08/07/2018 by Iulian Gavriluta

Desert Tarta cu pruneIata o reteta de prajitura cu prune ceva mai deosebita, este foarte delicioasa si se poate prepara foarte usor, trebuie doar sa pui pasiune. Blatul pufos si aroma data de prunele proaspete vor face din aceasta prajitura un adevarat deliciu.

 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 OU
  • 1 PRAF SARE
  • 250 G ZAHĂR
  • 1 PLIC PRAF DE COPT
  • 200 G UNTURĂ
  • 500 G PRUNE
  • 1 PRAF SCORŢIŞOARĂ

MOD DE PREPARARE

1. SE FACE UN ALUAT DIN FĂINĂ, ZAHĂR, PRAF DE COPT, OU ŞI UNTURĂ. SE FRĂMÂNTĂ BINE, IAR APOI, 3 SFERTURI DIN ALUAT SE ÎNTINDE ŞI SE PUNE ÎNTR-O TAVĂ.

2. SEPARAT, SE SPALĂ PRUNELE, LI SE SCOT SÂMBURII SE TAIE ÎN PATRU ŞI SE PRESARĂ CU SCORŢIŞOARĂ.

3. RESTUL ALUATULUI SE ÎNTINDE ŞI SE TAIE FÂŞII, CARE SE PUN PESTE STRATUL DE PRUNE.

4. TARTA SE DĂ LA CUPTOR 35-40 DE MINUTE ŞI, DUPĂ CE S-A RUMENIT, SE PRESARĂ CU ZAHĂR PUDRĂ.

A.M.