LIVE – A INCEPUT SALVAREA CAPTIVILOR! VIDEO – 12 copii slabiti fizic BLOCATI intr-o pestera din Thailanda. Operatiunile de salvare sunt extreme si pot dura mai mult timp

Copii pestera ThailandaCei 12 baieţi blocaţi în peştera din Thailanda, de două săptâmâni, au scris mai multe scrisori în care le transmit rudelor să nu se îngrijoreze, căci sunt puternici şi vor face faţă operaţiunii de salvare. Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor şi-a cerut iertare de la părinţi.

 

"Nu vă faceţi griji ... suntem cu toţii puternici", au scris copiii. Printre altele, adolescenţii le-au cerut celor apropiaţi diverse mâncăruri de care le este poftă, inclusiv pui prăjit, relatează BBC.Unul dintre adolescenţi n-a uitat de şcoală şi a strecurat şi un mesaj pentru profesori în scrisoarea sa: "Domnule profesor, nu ne da prea multe teme pentru acasă!" În scrisoarea sa, antrenorul de 25 de ani, Ekkapol Chantawong, le-a dat asigurări părinţilor că cei mici sunt în stare bună."Dragi părinţi, toţi copiii sunt sănătoşi, echipa de salvare are grijă de noi. Vă promit că voi avea mare grijă de ei. Le mulţumesc tuturor salvatorilor care ne-au sărit în ajutor", a scris antrenorul echipei de fotbal de juniori."De asemenea, îmi cer iertare din tot sufletul faţă de părinţii copiilor", a adăugat el. Cei 12 băieţi şi antrenorul lor explorau peştera când au fost surprinşi de inundaţii, în 23 iunie, şi nu au mai putut ieşi la suprafaţă.Ben Reymenants, scafandrul belgian care se află la faţa locului şi ajută la operaţiunea de salvare a declarat pentru Het Laatste Nieuws faptul că este o cursă contra cronometru deoarece duminică se aşteaptă ca în zonă să cadă ploi abundente, dar trebuie să rămână optimişti.”Este o cursă dificilă prin labirinturi şi coridoare care sunt şi foarte înguste. Procesul este îngreunat de curenţi, dar vizibilitatea de sub apă este mult mai bună. Mai mult decât atât, ei nu trebuie să înoate prea mult deoarece vor purta o mască de oxigen şi vor fi ţinuţi de mână de scafandri”, a mai spus acesta.Scrisorile sunt primul mesaj primit de familii de la cei mici, după ce anterior încercările de a instala o linie telefonică în interiorul peşterii au eşuat. Grupul de copii a fost găsit în interiorul peşterii de scafandrii britanici de salvare luni, după 10 zile de la dispariţie. Băieţii şi antrenorul lor se refugiaseră pe un petic de sâncă aflat într-o cavernă situată la aproximativ 4 km distanţă de gura de ieşire din peşteră.Echipele de scafandri le-au furnizat de atunci alimente, oxigen şi îngrijiri medicale, dar există temerin legate de nivelul oxigenului din camera unde se află copiii. Oficialii au spus că aceasta a scăzut la 15%. Nivelul normal este de 21%. Autorităţile din Thailanda au dat însă asigurări că a fost instalată cu succes o gură de aerisire către locul din peşteră unde sunt sportivii.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sSTH5sBWcVQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=_bDKVzymupc&feature=youtu.be