Rescriind ginecologic (”origini”) istoria. Se întâmplă acum!
Last Updated on 06/07/2018 by Iulian Gavriluta

Congres Dacologie BuzauAcum câteva zile, board-ul Fundației Origini Carpatice, a emis un Comunicat de presă privind organizarea unui Congres de Cultură și Civilizație Daco-romană (sau română, că la ”Origini” nu s-au inventat diacriticele).

 

Comunicatul în sine este plin de bizarerii, previzibile de altfel într-o țară din ce în ce mai bizară.

”Bucurându-se de un deosebit prestigiu științific și de o largă participare națională și internațională, Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Romane (sic!) are ca scop transmiterea informației istorice din domeniul civilizației geto-dacice și reactualizarea ei în conformitate cu ultimile cercetări și descoperiri în domeniul istoric”*.

Sună frumos, doar că principalul vector de imagine al Congresului este un general în rezervă, lăsat neonorabil la vatră după o coliziune frontală cu Justiția română și care nu are nicio pregătire… istorică. Nu știm pe baza cărei expertize numitul gen. (r) și ciracii săi vor să ”reactualizeze” domeniul istoric; deși ne gândim la doctoratul prin corespondență (!!!) luat de guru-l lor internațional.    

Nu găsim nicio explicație pentru banii publici virați acestui eveniment prin cofinanțarea Primăriei Municipiului Buzău, ”cu sprijinul Consiliului Județean Buzău”. Decât poate ceea ce răzbate din invocatul Comunicat de Presă, care pute de la o poștă a trafic de influență:

”În anul Centenarului, manifestările dedicate Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Romane (sic!) ofera prilejul de a mulțumi colaboratorilor și prietenilor Fundației Origini Carpatice (s.n.)”.

În respectivul comunicat, în mod cu totul neprincipial apare în antet și sigla Muzeului Județean Buzău. Aici se cuvin făcute niște precizări:

1. În nevoia ei de a se legitima fraudulos, această gașcă imundă adoptă repetitiv tactica de a închiria săli de conferințe în instituții cu prestigiu științific și cultural. În 2010, istoricii din Alba-Iulia au protestat față de organizarea unui ”Congres” similar în incinta Universității ”1 decembrie 1918”. Fără a fi consultați în privința caracterului științific sau a oportunității unor astfel de manifestări care, deși private, purtau, atunci ca și acum, girul public al instituțiilor statului.

2. Atât conducerea MJI, cât și salariații MJI, NU participă la lucrările acestui ”Congres” și cu atât mai mult, NU le girează!

***

Semnatarul acestor rânduri, cât și redacția News-Buzău, doresc să tragă un semnal de alarmă, bazat și, dar nu numai, pe experiența proprie:

Subminarea încrederii în istoriografia oficială (numită adesea ”trădătoare”, ”vândută” ș.a.) este componenta unui război informațional care-și propune să altereze atributele identitare ale acestui popor.

Ca și religia (afirmații precum ”Iisus Hristos este dac, din Dacia” s-au auzit la precedentele ediții ale ”distinsului” Congres), istoria este creatore de identitate. Făcând praf religia și șubrezind încrederea în narațiunea istorică, imprimi treptat în populația-țintă o mentalitate de orfan lipsit de rădăcini și repere. Scopul: obținerea unei mase de manevră, din care oricine poate face ce vrea și când vrea.

*Din respect pentru cititorii noștri, diacriticele au fost adăugate de noi.

V.I.M.