Vitezomanii si alcoolistii dau batai de cap rutieristilor buzoieni. Cu ce alcoolemie a fost prins la Cozieni un bucurestean de 60 ani
Last Updated on 05/07/2018 by Iulian Gavriluta

Politia rutieraPoliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în rândul participanţilor la trafic.

 

Polițiștii au reținut 7 permise de conducere, dintre care trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar patru pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi autovehiculelor care aveau acest drept, precum şi pentru efectuarea unei depăşiri neregulamentare. 36 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar cea mai mare viteză - 165 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E 85, în afara localităţii Gura Câlnăului, la volanul autoturismului fiind depistat un bărbat de 36 de ani, din Călăraşi. Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (19), pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice(10) ori pentru alte abateri în trafic(31), dar şi în cazul a 17 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze drumul public. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 29.000 de lei. Tot ieri, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Astfel, în cazul unui bucureştean în vârstă de 60 de ani, depistat la volanul unui autoturism pe DJ 203L, în localitatea Cozieni, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1.37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ecaterina STROESCU