VITEZA RECORD pe “DRUMUL MORTII” DN2-E85. Tanar de 26 ani prins “zburand” cu ….213 km/h. I-au salvat viata la timp politistii buzoieni
Last Updated on 03/07/2018 by Iulian Gavriluta

VitezomaniPentru creșterea gradului de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic şi ca urmare a neregulilor constatate în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat 365 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 157.535 de lei şi au reţinut, în total, 46 de permise de conducere.

 

Poliţiştii au acţionat şi în vederea respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare, iar aparatele radar au înregistrat 162 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză. Astfel, 33 dintre conducătorii auto depistaţi, au predat permisele în vederea suspendării acestui drept, pentru depăşirea limitelor de viteză cu peste 50 km/h. Cea mai mare viteză, 213 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în afara localității Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Tecuci. De asemenea, tot pe raza aceluiaşi tronson de drum, alţi doi şoferi, în vârstă de 20 şi 34 de ani, ambii din Vrancea, au fost depistaţi conducându-şi autovehiculele cu viteza de 201 km/h. În cadrul activităților desfășurate, au mai fost sancționați 76 de conducători auto pentru diferite abateri în trafic, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranță şi 12 pentru conducerea unor autovehicule cu diferite defecțiuni tehnice. Pentru că şi-au pus viaţa în primejdie prin modul în care s-au angajat în traversarea drumului şi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, 28 de pietoni, dar şi 34 de biciclişti şi căruţaşi, au fost sancţionaţi contravenţional. Poliţiştii au reţinut alte 13 permise de conducere pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare(8), pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric(3), precum şi pentru nerespectarea interdicţiilor temporare impuse pe un tronson de drum şi neoprirea la semnalul poliţistului rutier(2).

Ecaterina STROESCU