Budincă de tăiţei cu compot de caise – un desert atât de simplu, atât de gustos, inedit și rapid de făcut! De încercat când ai un borcan de compot de caise pe acasă și nu știi ce să faci cu el.
INGREDIENTE
1.5 KG CAISE
300 G ZAHĂR
3 OUĂ
200 G FĂINĂ
1 LITRU LAPTE
6 LINGURI ZAHĂR
200 G BRÂNZĂ DE VACI
1 PACHET ZAHĂR VANILAT
1 LINGURA ZEAMĂ DE LĂMÂIE
20 G UNT
1 LINGURA PESMET
MOD DE PREPARARE
1. CAISELE SE SPALĂ, SE CURĂŢĂ DE SÂMBURI ŞI SE FIERB LA FOC MIC 10 MINUTE, ÎNTR-UN LITRU DE APĂ CU 300 G ZAHĂR.
2. SE BATE 1 OU ŞI SE AMESTECĂ CU FĂINĂ, CÂT CUPRINDE. SE FRĂMÂNTĂ UN ALUAT MOALE ŞI SE LASĂ 10 MINUTE SĂ SE ODIHNEASCĂ. SE ÎNTINDE APOI O FOAIE SUBŢIRE ŞI SE TAPETEAZĂ CU PUŢINĂ FĂINĂ. SE LASĂ SĂ SE USUCE O ORĂ, APOI SE PLIAZĂ ŞI SE TAIE FIDELUŢĂ. SE PUN TĂIŢEII ÎN LAPTELE FIERBINTE ŞI SE FIERB 5 MINUTE. SE ÎNDULCESC CU 2 LINGURI DE ZAHĂR ŞI SE LASĂ SĂ SE RĂCEASCĂ.
3. SE ADAUGĂ BRÂNZA DE VACI, 2 GĂLBENUŞURI, ZAHĂRUL VANILAT ŞI CÂTEVA CAISE DIN COMPOT. SE TOARNĂ ÎNTR-UN VAS TAPETAT CU UNT ŞI PESMET, IAR DEASUPRA SE PUN ALBUŞURILE BĂTUTE SPUMĂ CU 4 LINGURI ZAHĂR ŞI ZEAMA DE LĂMÂIE. SE COACE ÎN CUPTORUL ÎNCĂLZIT, 30-40 MINUTE, LA FOC POTRIVIT.
4. SE SERVEŞTE CU COMPOT DE CAISE.
Sursa - reteteunica.ro
A.M.