UPDATE – FOTO/VIDEO – S-a finalizat decolmatarea izvorului Mocearu. Localnicii au ajutat la munca, alaturi de jandarmi, pompieri si militari
Last Updated on 01/07/2018 by Iulian Gavriluta

decolmatare inundatii BZPotrivit IJJ Buzau, acțiunea de decolmatare a barajului Izvorul Mocearu s-a încheiat. Au fost evacuați peste 500 m3. Acum sunt de rezolvat aspecte de ordin tehnic. Cel mai probabil pe parcursul nopții se va realiza distribuția către gospodării. S-a muncit 24 de ore fiind un efort comun al jandarmilor, militari, pompieri și localnici.

I.G.

 

UPDATE - Din nou jandarmii, din nou militarii...cinste lor, JOS PALARIA, RESPECT si ADMIRATIE! Dincolo de munca neincetata a unor oameni care poate aveau rude apropiate in alte localitati aflate in aceeasi situatie au lasat la o parte urgentele de familie si au plecat sa-si faca datoria. Da, veti spune ca pentru asta sunt platiti si instruiti. Nimic de zis, este adevarat. MEREU aceleasi resurse pentru sinistrati, jandarmeria si armata. Dincolo de munca lor mai mult decat laudativa este o alta problema, DE CE SE AJUNGE AICI? Principalii vinovati sunt sefii administratiilor locale din teritoriu care se fac ca nu vad defrisarile masive, care nu vad gaterele amplasate pe malurile raurilor, care nu vad samsarii de paduri. Primarii localitatilor care se tem de hotii de lemne, care iau spaga de la afaceristi. Localnicii au dat o mana de ajutor... Dupa cat timp de mediatizare a cazurilor in care jandarmii intervin iar asistatii social beau in birtul din sat? Dupa cat timp in care oameni buni de munca pun jandarmii sa le scoata apa din casa iar ei stau si se uita ba mai dau si indicatii. Acum cand nu au apa curenta si trebuie sa spele la lighean si sa mearga la toaleta in fundul curtii isi dau seama ce inseamna confort si cat este de greu sa te intorci in timp la alte conditii de trai? Primarii si consilierii au casele asigurate, putin le pasa dar amaratii de oameni cu mainile tremurand scot cu galeata apa sau privesc fara putinta. RUSINE sefilor si consilierilor UAT-urilor din zonele afectate! BRAVO jandarmilor si militarilor buzoieni!

  

decolmatare inundatii BZ2

 

https://www.youtube.com/watch?v=_ACOjSbiYw0&feature=youtu.be