Ce parere aveti de asta? Sanctiuni de peste 5.000 de lei si bunuri confiscate de 2.500 de lei, dupa o razie a politistilor din Smeeni
Last Updated on 29/06/2018 by Iulian Gavriluta

politiePolitistii din cadrul Sectiei de politie rurala Smeeni, au desfasurat in aceasta saptamana activitati de control pe raza localitatilor Smeeni, Glodeanu Sarat si Glodeanu Silistea, pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite.

Activitatile au avut in vedere, printre altele, legalitatea desfasurarii activitatilor comerciale, concordanta intre stocurile scriptice si cele faptice de marfuri aflate in gestiunea societatilor comerciale verificate, precum si realitatea si legalitatea aprovizionarilor cu marfa, in special sub aspectul utilizarii de catre agentii economici verificati, a documentelor fiscale de provenienta.

Astfel au fost verificate zece societati comerciale si au fost efectuate controale in randul participantilor la trafic, iar pentru neregulile constatate, a fost intocmit un dosar penal, au fost aplicate 31 de sanctiuni, in valoare totala de 5.940 de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 2.500 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate, 24 au vizat abateri in trafic, fiind retinute si doua certificate de inmatriculare, cinci au vizat nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar doua au vizat incalcarea prevederilor altor acte normative.

In cazul unui barbat de 44 de ani, din Smeeni, a fost intocmit dosar penal dupa ce a fost depistat in timp ce conducea pe DN 2C, un moped care nu era inmatriculat si totodata, din verificarile in bazele de date, a reiesit ca avea permisul de conducere suspendat din anul 2017.

E.S.