Materii noi la Evaluarea Nationala. Ce se va introduce pe langa o limba straina si informatica? Afla aici ce modificari are in vedere Ministerul Educatiei
Last Updated on 28/06/2018 by Iulian Gavriluta

Examene evaluari eleviMinisterul Educatiei Nationale vine cu schimbari . “În acest moment, Ministerul Educației Naționale nu are un proiect pentru modificarea admiterii la liceu pentru anul viitor”. Acesta este răspunsul instituției la intrebarea daca Ministerul are în vedere introducerea de teze unice la clasele a VII-a și a VIII-a, așa cum spusese președintele Federației Asociațiilor de Părinți după o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației.

Ministerul a adăugat că elevii care acum au terminat clasa a V-a vor susține la sfârșitul gimnaziului Evaluarea Națională și la o limbă străină, la informatică, la competențe civice și sociale și la științe, așa cum prevede legea din 2011. Amintim că președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a declarat pentru HotNews.ro, în urmă cu o săptămână, că Ministerul Educației vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a și a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu și să conteze 20% în media de admitere la liceu. Iulian Cristache a adăugat atunci că reprezentanții Ministerului Educației le-au propus de două ori părinților introducerea de teze unice, de la învestirea ministrului Valentin Popa și până la întâlnirea din 12 iunie 2018 dintre conducerea instituției și membrii Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP). “A rămas în discuție, la nivelul Ministerului, să stabilească disciplinele la care elevii vor da tezele unice. Noi am propus ca ori tezele unice, ori Evaluarea Națională să fie dată în funcție de profilul și ruta educațională dorită de elev”, a declarat pentru HotNews.ro, pe 18 iunie 2018, președintele Federației Asociațiilor de Părinți. În ceea ce privește portofoliul educațional, definit de Legea Educației ca “elementul central al evaluării învățării” și drept “cartea de identitate educațională a elevului”, Ministerul Educației a spus următoarele: “portofoliul educațional al elevului va deveni operațional, prin luarea în considerare la admiterea în învățământul liceal sau în învățământul profesional, începând cu anul școlar 2021 - 2022, mai exact cu generația de elevi care a început clasa a V-a în anul școlar 2017 - 2018. În acest scop, la nivelul MEN s-a constituit un grup de lucru care va elabora, până la sfârșitul anului școlar 2018-2019, un model de portofoliu educațional de care să beneficieze toți elevii care fac parte din sistemul de învățământ românesc.”

Sursa -hotnews.ro

A.M.