ATENTIE, POLITIE IN TRAFIC! Din soferi pietoni! 12 permise de conducere retinute pe loc pentru nereguli grave depistate de rutieristii buzoieni
Last Updated on 28/06/2018 by Iulian Gavriluta

Politia la datoriePentru creşterea gradului de siguranţă rutieră la nivelul judeţului, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate în trafic şi au reţinut 12 permise de conducere. Aparatele radar care au acţionat pe principalele artere de circulaţie au înregistrat 78 de autovehicule ce au depăşit regimul legal de viteză.

 

Împotriva a 6 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei, a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză, 113 km/h, a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe D.N. 2 în localitatea Cioranca, la volanul autoturismului fiind depistată o soferiţă în vârstă de 31 de ani, din Tecuci. Pentru că nu au conştientizat necesitatea respectării regulilor de circulaţie privind prioritatea autovehiculelor și pietonală, regimul legal de viteză, efectuarea unor depășiri neregulamentare, dar și pentru că s-au urcat la volan sub influența alcoolului, 12 conducători auto au predat ieri permisul de conducere. De asemenea, poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale şi în cazul a 20 de pietoni şi căruţaşi, care nu au respectat normele de circulaţie rutieră.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 56.148 de lei.

Ecaterina STROESCU