5% din posturile instituțiilor publice locale vor fi destinate tinerilor dezavantajați!
Last Updated on 28/06/2018 by Iulian Gavriluta

posturi tineri dezavantajatiProiectul de Lege privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi a primit votul Camerei Deputaților, cameră decizonală în cazul acestui act normativ. Proiectul prevede acordarea priorităţii la angajare a tinerilor dezavantajaţi într-un procent de 5% pentru posturile existente şi bugetate, specifice personalului contractual. Astfel, aceștia vor putea fi încadraţi în instituţiile publice pe o perioadă determinată de 24 de luni pentru acumularea de experienţe şi competenţe care vor putea fi ulterior valorificate în cadrul locurilor de muncă din sectorul privat.

 

Deputatul PSD, Ionela Dobrică, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială, a salutat acest proiect încă de la aprobarea sa de către Guvern la inițiativa Ministerului Muncii și l-a susținut pe tot parcursul procedurilor din Parlamentul României.

„Programul de guvernare chiar se aplică. Schimbările nu se pot vedea însă brusc. Există proceduri și pași care trebuie urmați dar, programul se aplică și produce efecte pozitive. Acest proiect de lege, alături de multe altele, reprezintă exemple concrete că interesul pentru îmbunătățirea vieții tinerilor este una dintre preocupările constante ale PSD.” a afirmat Ionela Dobrică.

Proiectul se adresează tinerilor care provin din sistemele de protecție a statului și tinerilor părinți care și-au întemeiat o familie, dar nu au reușit să obțină suficientă experiență pentru a se putea angaja în sistemul privat.

„Toți acești tineri au nevoie ca cineva să le acorde o șansă pentru a acumula experiență și a demonstra că au aptitudinile necesare să își construiască o carieră și să activeze cu succes pe piața muncii. Iar statul are aceste resurse la dispoziție și le va utiliza în beneficiul tuturor pentru că pregătirea și calificarea celor care vor intra în program îi va transforma pe aceștia în angajați valoroși în domeniile în care vor alege să activeze la finalizarea perioadei de angajare în instituțiile publice locale. Apreciez faptul că atât de mulți colegi au înțeles importanța adoptării proiectului pentru tinerii din România” a adăugat Ionela Dobrică.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 279 de voturi pentru din 280 de deputați prezenți și va fi trimis spre promulgare.

Ionela Viorela DOBRICĂ, deputat

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău