FOTO – VIDEO PREMIERA LA BUZAU! Drapelul Romaniei flutura pe culoarea bleu jandarm. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau s-a imbracat in tricolor
Last Updated on 27/06/2018 by Iulian Gavriluta

Ziua Drapelului IJJ Buzau 2018In premiera, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau a imbracat o haina de sarbatoare, DRAPELUL ROMANIEI. Ieri a fost Ziua Drapelului Naţional iar fatada cladirii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Buzau a fost acoperita cu doua drapele de dimensiuni mari. Ziua de 26 iunie, proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr.

96 din 20 mai 1998, a fost marcată printr-o serie de manifestări organizate de IJJ Buzau inca de la primele ore ale zilei, astfel ca, incepand cu ora 8.00, efectivele unitatii buzoiene au cinstit DRAPELUL de Stat al Romaniei pe platoul din fata unitatii. In cuvantul rostit de (I) Inspector Sef Locotenent colonel CUERU Virgil Ioan s-a adus in prim plan faptul ca pe faldurile sale stau înscrise valorile fundamentale ale natiunii noastre, Libertate, Dreptate şi Frăţie şi care insuflă sentimentul identităţii naţionale şi mândria de a aparţine acestui popor. (…) Jandarmii buzoieni se înclină cu respect ori de câte ori drapelul este arborat la sediul instituţiilor publice sau în teatrele de operaţii în care participă. "...eu nu vad decat steagul tarii si steagul tarii il apar“, spunea Nicolae Iorga si asta fac jandarmii buzoieni, apara cu credinta si devotament steagul tarii.In Anul Centenarului incarcatura spirituala este mai profunda si ii inspira pe jandarmii buzoieni sa isi uneasca intotdeauna eforturile, contribuind astfel la cladirea unei Romanii in care tricolorul, alaturi de celelalte simboluri nationale, ii uneste si este mandria lor si a noastra a tuturor. Reamintim ca, Drapelul tricolor este un simbol naţional, alături de stemă, sigiliu şi imn, aşa cum prevede Constituţia României din 1991 modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003. În forma actuală, Constituţia stabileşte, prin Articolul 12, că „drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roşu”.

La multi ani Romaniei, romanilor si Tricolorului!

A.D.

I.G.

https://www.youtube.com/watch?v=saPpXfssGp4&feature=youtu.be

 

Ziua Drapelului IJJ Buzau 2018