UPDATE – Judetul Buzau sub COD PORTOCALIU de PLOI ABUNDENTE. Din aceasta noapte REVIN PLOILE si vom avea TEMPERATURI SCAZUTE. Cum va fi vremea in regiunea ta?

Meteo AlertMeteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iar veștile nu sunt îmbucurătoare. În Prahova vremea va fi în continuare răcoroasă, iar de marți este anunțat un nou val de ploi.

 

Potrivit prognozei ANM pentru perioada 25 iunie – 8 iulie, în zona Munteniei, „în prima săptămână, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne în jurul a 26 de grade, mai scăzută în data de 27 iunie când va fi de 22...23 de grade. Media regională a valorilor minime va fi de 13...16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28-30 iunie”.În a doua săptămână, spun meteorologii, „valorile termice vor fi în creștere și se vor situa în jurul normelor, cu o medie a maximelor de 28...30 de grade și a minimelor de 14...17 grade. Meteorologii au anunțat ploi însemnate cantitativ și pe areale mai extinse în perioada 26-30 iunie, dar și în restul intervalului se mențin condiții pentru averse slabe, izolate. La munte, potrivit ANM, „temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi ușor, iar media maximelor diurne se va menține în jurul unei valori de 19 grade, până la sfârșitul intervalului de prognoză, respectiv până pe 8 iulie”. Probabilitatea de apariție a ploilor la munte va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar între 27 și 30 iunie acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi local mai însemnate cantitativ, a mai anunțat ANM. În acelaşi registru se va situa şi vremea de pe litoralul Mării Negre sau la munte. Pe litoral, acelaşi scenariu. Marţi vom avea o vreme ceva mai bună, cu temperaturi între 24 şi 26 de grade. Marţi seara, miercuri, joi, chiar şi vineri şi nu este exclus nici sâmbătă să existe intervale în care să plouă. Maxima va fi între 25 şi 27 de grade pe tot intervalul şi în apa mării temperatura va fi puţin peste 20 de grade.

A.M.

UPDATE - AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23; Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN - Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23; Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică. Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

COD PORTOCALIU - Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23; Fenomene vizate: ploi abundente. În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice si la munte.