Curs de formare pentru cadrele didactice din Buzau. Cine se poate inscrie si cine poate utiliza ansamblul resurselor şi serviciilor pedagogice puse la dispoziţie de emisiuni TV5MONDE?
Last Updated on 26/06/2018 by Iulian Gavriluta

TV 5 MONDEInspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în. parteneriat cu Centrul Cultural Francofon Buzău şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu”, organizează joi, 12 iulie, de la 911 la 1311, cursul de formare “Apprendre et enseigner le FLE avec TV5MONDE: ressources et outils pédagogiques pour la classe », susţinut de doamna profesoară Claudia VIŞAN, consilier pedagogic la Agenţia Universitară a Francofoniei,

 

din Republica Moldova, în calitate de formator internaţional TV5MONDE. Destinat profesorilor de limba franceză din judeţul Buzău, cursul de formare se va desfăşura la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Centrul de Documentare şi Informare, şi are ca scop prezentarea unor metode şi mijloace didactice pentru învăţarea limbii franceze, create pornind de la emisiuni difuzate de canalul internaţional TV5Monde, cât şi conţinutul site-ului www.tvSmonde.com. Participanţii la curs se vor familiariza cu dispozitivul gratuit şi interactiv Apprendre et enseigner le francais avec T V5MONDE, cât şi cu ansamblul resurselor şi serviciilor pedagogice puse la dispoziţie de emisiuni TV5MONDE şi de site. Vor fi încurajaţi să folosească suporturile audio-video în timpul orelor de limba franceză, pornind de la rubricile Apprendre le francais » et << Enseigner le francais ». Ei vor descoperi strategii de a redacta un proiect didactic pe baza oricărui tip de emisiune difuzată de TV5MONDE. De asemenea, profesorii participanţi vor descoperi noutăţile difuzate de acest canal internaţional, dar şi ale site-ului TV5MONDE, vor analiza şi vor experimenta strategii de lucru la clasă pe baza câtorva tipuri de emisiuni TV5Monde. Profesorii participanţi vor primi, din partea centrului de formare TV5Monde, materiale promoţionale şi alte resurse pedagogice. Înscrierea participanţilor se va face până la data de 8 iulie 2018, prin trimiterea formularului completat (https://doodle.com/poll/x9arrxspkkna8pegibftable), creat de inspectorul de limbi romanice, prof. Pleşea Maria-Monalisa, care se va ocupa de centralizarea înscrierilor şi elaborarea documentelor necesare desfăşurării cursului de formare. Activităţile propuse vor fi orientate către niveluri diferite ale Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi, în funcţie de particularităţile elevilor. Se vor avea în vedere activităţi de practică pedagogică şi de analiză a documentelor audio-video difuzate de TVSMonde.

Ecaterina STROESCU