Casa Națională de Pensii anunță schimbări MAJORE la plata pensiilor, începând din IULIE. Citeste aici cand vei primi pensia
Last Updated on 25/06/2018 by Iulian Gavriluta

PensiaCasa Națională de Pensii Publice a anunțat schimbarea calendarului de plată a pensiilor. Această schimbare se aplică pensiilor care sunt plătite prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

 

Astfel, Casa Naţională de Pensii își anunță beneficiarii care primesc pensiile prin intermediul CN Poșta Romana SA că, începând cu luna iulie 2018 – calendarul de plată se modifică după cum urmează:

Plăţi curente

• 1 - 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor;

• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Plăţi restante

• 11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor

• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Folosim acest context pentru a preciza că în cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare.Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 - 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

A.M.