ISU Buzau pe podium la “Competiţia de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat” –faza zonală, ediţia 2018. Ce echipaj s-a calificat la etapa finala?
Last Updated on 21/06/2018 by Iulian Gavriluta

ISU BZInspectoratul pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău a organizat, în zilele de 19 și 20 iunie, “Competiţia de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat” –faza zonală, ediţia 2018.

Concursul a reunit echipaje de salvatori de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Buzău, Vrancea, Bucureşti-Ilfov, Constanţa, Galaţi, Brăila şi Tulcea.

Competiția a avut scopul de a îmbunătăți pregătirea în domeniul descarcerării și acordării primului ajutor calificat, dar și de a identifica și de a face schimb de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere.După prima zi de concurs, în care au participat cele 7 echipaje, pentru a doua zi, s-au calificat la proba ”Descarcerarea din vehicule” — ISUJ București-Ilfov, ISUJ Buzău, ISUJ Constanța și ISUJ Vrancea, iar la proba ”Acordarea primului ajutor calificat” — ISUJ Buzău, ISUJ Brăila, ISUJ Constanța și ISUJ București-Ilfov.

A doua zi, după efectuarea probelor descrise în scenariile trimise în plicuri sigilate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, mult mai complexe și mai dificile decât în ziua anterioară, clasamentul final a arătat astfel: la proba ”Descarcerarea din vehicule” — Locul III — ISUJ Constanța, Locul II — ISUJ Buzău și Locul I — ISUJ București-Ilfov, iar la proba ”Acordarea primului ajutor calificat” — Locul III — ISUJ Brăila, , Locul II — ISUJ Buzău și Locul I — ISUJ București-Ilfov.

Au fost premiate de asemenea, cea mai bună echipă de servanţi formată din plt maj Moraru George și plt maj Ioniță Cosmin din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupașcu” al județului Buzău, cea mai bună echipă de paramedici formată din plt. adj. Buf Mihai, plt. maj. Pândaru Vică și plt. maj. Stan Ionuț din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupașcu” al județului Buzău şi cel mai bun comandant de echipaj, care s-a dovedit a fi plt. maj. Băltoiu Marin din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București Ilfov. În urma rezultatelor obţinute, pompierii militari bucureșteni vor participa la etapa finală a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, ce se va desfăşura în judeţul Argeş, în luna septembrie.

Felicităm toate echipele concurente și mulțumim tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a competiției.

E.S.