Nou in Romania! Colegiu Militar al Forţele Navale recrutează prin transfer elevi pentru clasele a X-a şi a XI-a. Care sunt condiţiile de admitere
Last Updated on 20/06/2018 by Iulian Gavriluta

Fortele navale RomaniaProaspăt înfiinţat, Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa recrutează tineri de la liceele şi colegiile civile care, prin transfer, să devină din această toamnă elevii claselor a X-a şi a XI-a. În prima fază cei care doresc să să devină elevii Colegiului patronat de Forţele Navale trebuie să se înscrie, până pe 29 iunie, la birourile informare - recrutare din cadrul centrelor militare zonale / judeţene / de sector.

  

 

Apoi, în perioada 25.06 – 10.08.2018, va avea loc selecţia candidaţilor. Aceasta se desfăşoară la centrele zonale arondate birourile informare-recrutare care au întocmit dosarele de candidat.  

Criterii obligatorii pentru candidaţi    

Cei care vor să se trasfere la Colegiul Militar de Marină trebuie să să fie absolvenţi ai clasei a IX-a, respectiv ai clasei a X-a, în anul şcolar 2017-2018, la specializarea „matematică - informatică”. Apoi trebuia să aibă să aibă cel puţin media generală 8.00 şi cel puţin 7.00 la disciplinele „matematică”, „informatică”, „fizică” şi „limba engleză”, în clasa a IX-a, respectiv în clasele a IX-a şi a X-a.   În mod obligatoriu media la purtare trebuie să fie cel puţin 9.00, în clasa a IX-a, respectiv în clasele a IX-a şi a X-a. În plus, sunt excluşi candidaţii care au repetat unul din anii de studii liceale.

Sursa - adevarul.ro

A.M.