LIVE – Conferinta de presa. INTERVENTIE CHIRURGICALA STOMATOLOGICA DE EXCEPTIE la Spitalul Judetean Buzau pentru o fetita de 12 ani ce sufera de PARALIZIE CEREBRALĂ ATAXICĂ (FOTO-VIDEO)
Last Updated on 19/06/2018 by Iulian Gavriluta

Conferinta SJU BuzauÎncă o premieră medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău! O dovedeşte evoluţia pe care spitalul a avut-o în ultimii ani, fie că vorbim de infrastructură, dotarea cu echipamente medicale sau intervenţii chirurgicale efectuate. Potrivit managerului S.J.U. Buzău, Ec. Damian Claudiu, „Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a încheiat un contract de colaborare cu medicul stomatolog - Dr. Radu Diana pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale la persoanele încadrate cu handicap grav.

 Am hotărât ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău să încheie acest contract de colaborare deoarece în luna Mai am avut o solicitare de la mămică a unei fetiţe în vârstă de 12 ani, care suferă de paralizie cerebrală ataxică, care necesita o intervenţie chirurgicală stomatologică - tratament dentar cu anestezie generală. La propunerea D-nei Dr. Radu Diana în colaborare cu echipa medicală din spital s-a reuşit realizarea intervenţiei chirurgicale stomatologice a pacientei în vârstă de 12 ani. Medicul stomatolog s-a deplasat la domiciliul pacientei pentru consult stomatologic. În data de 21.05.2018, pacienta însoțită de mama acesteia s-a prezentat la cabinetul BMF din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru a discuta cu medicul Dr. Radu Doiniţa de cazul fiicei sale. I s-a explicat mamei faptul că la Spitalul Judeţean de Urgentă Buzău nu se poate efectua tratament dentar cu anestezie generală deoarece spitalul nu are medic stomatolog. Am decis ca cea bună soluţia pentru rezolvarea acestui caz este ca spitalul să aibă o colaborare cu un medic stomatolog care să lucreze împreună cu medicul BMF Dr. Radu Doiniţa.. La spitalele de stat unde mama pacientei a solicitat ajutor, aceasta a fost refuzată deoarece în cadrul spitalelor de stat nu există medic stomatolog. Acest caz se putea realiza doar în clinicile private din capitală dar costurile unei astfel de intervenţii depăşeau suma de 6000 de lei, ceea ce familia nu putea să îşi permită.” În această dimineață, echipa de medici formată din Dr. Radu Diana - medic stomatolog, Dr. Radu Doniţa - medic primar Chirurgie Buco-Maxilo-Facială şi Dr. Năstase Florin - medic specialist A.T.I. au realizat operaţia acestei tinere în vârstă de 12 ani, încadrată cu handicap grav. Mai întâi s-a făcut pregătirea preoperatorie a pacientei prevenind în felul acesta posibilele complicaţii. După efectuarea acestei pregătiri, pacienta a fost introdusă în sala de operaţie. Operaţia a durat o oră şi jumătate şi a decurs fără probleme. Îa acest moment pacienta se află internată pe secţia OR.L. pentru supraveghere medicală. Managerul S.J.U. Buzău: „Ne bucurăm că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se întâmplă astfel de evenimente şi dorim ca pacienţii care ajung la spital să aibă încredere că aici vor găsi medici care să le poată rezolva problemele şi nu în ultimul rând vor găsi calitate în actul medical. Vreau să mulţumesc D-nei Dr. Radu Diana pentru că a acceptat să colaboreze cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru faptul că s-a implicat în rezolvarea acestui caz, şi întregii echipe medicale care a finalizat cu succes această intervenţie chirurgicală stomatologică la această fetiţă în vârstă de 12 ani., cu handicap grav”.

Sursa - spitalulbuzau.ro

E.S.

Cabinet stomatologie SJU Buzau

 

Cabinet SJU Buzau

 

Conferinta 19.06