ASTA NU-I NORMALA! TANARA de 21 ani din localitatea Berca cercetata de polițiștii buzoieni pentru conducere sub influența alcoolului

Alcoolemie la volanPoliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 300 de testări cu aparatele etilotest, au întocmit cinci dosare penale, dintre care patru au vizat conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi au reţinut alte cinci permise de conducere, tot în cazul unor şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului.

 

Cea mai mare alcoolemie – 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 57 de ani, din Buzău, depistat la volanul unui autoturism pe raza aceleiaşi localităţi şi care efectua transport de persoane în regim de taxi. Un alt dosar penal a fost întocmit în cazul unei tinere de 21 de ani, din Berca, care a fost depistată la volanul unui autoturism pe raza municipiului Buzău şi care prezenta halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acţiunile poliţiştilor vor continua pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic!

Ecaterina STROESCU