ISU Buzau organizeaza faza zonala a “Competitiei de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat”, editia 2018
Last Updated on 18/06/2018 by Iulian Gavriluta

ISU BZIn perioada 18 – 20 iunie 2018, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Neron Lupascu” al judetului Buzau organizeaza faza zonala a “Competitiei de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat”, editia 2018.

 

La aceasta competitie vor participa cele mai bune echipe de salvatori din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele: Buzau, Vrancea, Bucuresti-Ilfov, Constanta, Galati, Braila si Tulcea.

In concursul care cuprinde doua probe, respectiv „Descarcerarea din vehicule” si „Acordarea primului–ajutor calificat”, pompierii paramedici isi vor dovedi cunostintele, abilitatile si experienta profesionala.

Activitatile se vor desfasura in municipiul Buzau, in parcarea Kaufland din strada Frasinet, nr 15 dupa urmatorul program:

Ziua I – 18 iunie

15:00 – 16:30 – Prezentarea si cazarea loturilor participante;

16:30 – 18:30 – Sedinta tehnica cu sefii de loturi;

18:30 – 19:30 – Instruirea evaluatorilor.

Ziua II – 19 iunie

08:30 – 09:00 – Festivitatea de deschidere;

09:30 – 16:30 – Desfasurarea probelor de concurs.

Ziua III – 20 iunie

08:30 – 13:30 – Desfasurarea probelor de concurs;

13:30 – 14:30 – Centralizarea rezultatelor si realizarea clasamentelor;

14:30 – 15:30 – Festivitatea de premiere si inchiderea competitiei.

Cele sapte echipaje de pompieri se vor intrece pentru castigarea primului loc pe podium, statut care permite actul final al competitiei, si anume in cadrul Competitiei Nationale de Descarcerare si Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Pe parcursul celor doua probe, echipajele vor lucra simultan, evaluatorii punctand echipele participante pentru indemanare, rapiditate si respectarea tehnicilor si procedurilor specifice.

In ultima zi a competitiei vor avea loc doua probe cu scenarii mai complexe fata de prima zi, intre primele echipaje calificate dupa desfasurarea probelor din prima zi de concurs.

Fiind primul eveniment de acest gen care se organizeaza la nivelul judetului, buzoienii sunt invitati sa participe in numar cat mai mare, sa se bucure de intrecerea militarilor, sa vada autospecialele si echipamentele folosite la interventie si sa urmareasca in mod real interventiile structurilor profesioniste de interventie ale loturilor participante, atat pentru descarcerare, cat si pentru acordarea primului ajutor calificat in rezolvarea unor scenarii complexe si inedite.

I.G.