UPDATE – Cod galben de instabilitate atmosferică. COD PORTOCALIU de inundatii in judetul Buzau. A fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență
Last Updated on 17/06/2018 by Iulian Gavriluta

CJSU 2Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a convocat în această dimineață Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru stabilirea măsurilor necesare pe durata avertizării hidrologice cod portocaliu, valabilă până în data de 18 iunie 2018, ora 12.00, pentru bazinul superior al râului Buzău (amonte S.H. Nehoiu), unde se pot înregistra creșteri de debite și niveluri, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și viituri rapide ce pot genera efecte de inundații locale.

 

Avertizarea a fost transmisă de către ISU Buzău către comitetele pentru situații de urgență din localitățile situate în nordul județului, care vor monitoriza în permanență evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice și vor raporta eventualele probleme.

De asemenea, responsabilii de la Electrica, Sucursala de Drumuri Naționale Buzău și cei de la Drumuri Județene au informat CJSU Buzău că sunt pregătiți să intervină cu efective suplimentare în cazul producerii de avarii la rețelele de alimentare cu energie electrică, respectiv pentru înlăturarea problemelor ce pot determina perturbarea traficul rutier.

I.G.

UPDATE: 

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabil de duminică, ora 15.00, până luni, ora 05.00, în zone din 18 județe.

”În după-amiaza zilei de duminică (17 iunie) și în noaptea de duminică spre luni (17/18 iunie) în zona Carpaților Orientali și Meridionali, în vestul Moldovei și nordul Munteniei, vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină”, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40... 50 l/mp.

De asemenea, potrivit unei informări meteo, valabilă de duminică după-amiază până luni seară, ora 21.00, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă de peste 20...30 l/mp.