BUZAUL se mentine in topul judetelor cu numar ridicat de cazuri diagnosticate cu RUJEOLA. Care este situatia in ultima saptamana?
Last Updated on 16/06/2018 by Iulian Gavriluta

RujeolaUn bebeluş de 11 luni din judeţul Botoşani a murit din cauza rujeolei, acesta fiind cel de-al 57-lea deces înregistrat în România de la debutul epidemiei, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

 

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 14.142, din care 57 de decese. Cel de-al 56-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa la un copil în vârstă de 9 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Tulcea. Cel de-al 57-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de 11 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Botoşani. În ultima săptămână, au fost raportate încă 271 de cazuri nou confirmate în 20 de judeţe şi în Capitală. Situatia in varful clasamentului este urmatorea꞉ Iasi 84 cazuri, Constanta 42, Neamt 41, Buzau 34, Municipiul Bucuresti 19.

Sursa - cnscbt.ro

A.M.