S.C. RER SUD S.A. anunta desemnarea castigatorilor la incheierea proiectului de educatie ecologica desfasurat sub denumirea „Eco-Gradinita mea” respectiv „Eco-Scoala mea!” in 25 de unitati de invatamant din municipiul Buzau pe perioada anului scolar 2017-2018.
Proiectul desfasurat sub sloganul „Aplicam ce invatam, in sacul galben selectiv colectam!”.Obiectivul general al proiectului este conştientizarea de către elevi a problemelor de mediu generate de ambalaje şi deşeuri din ambalaje (plastic şi ambalaje tip PET, deşeurile din hârtie şi carton, doze de aluminiu) şi educarea elevilor în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, prin participarea directă la colectarea deşeurilor şi predarea către centrele locale de colectare. Din cele 16 gradinite si 9 scoli participante la proiect 6 gradinite, respectiv 3 scoli sunt premiate la final de concurs ca urmare a indeplinirii cantitatii minime de deseuri reciclabile predate spre valorificare si reciclare firmei de salubritate RER SUD. Fiecare unitate de invatamant va fi premiata cu cate 3 premii, premiul I, IIsi III acordandu-se primelor 3 grupe sau clase care au strans cele mai mari cantitati de deseuri reciclabile din gradinitasau din scoala.
Premiile acordate, conform Regulamentului de participare sunt:
- pentru gradinite:
Locul I – Jocuri educative
Locul II – Rechizite necesare pentru desfasurarea activitatilor zilnice in cadrul gradinitei
Locul III – Panou didactic
- pentru scoli :
Locul I - Multifunctionala
Locul II – Tabla magnetica
Locul III – Tabla magnetica
Castigatorii sunt:
1. Liceul de Arte “Margareta Sterian”
2. ScoalaGimnaziala nr. 11
3. ScoalaGimnaziala“ IonCreanga”
4. G.P.N. nr. 18
5. G.P.N. “CasutaPiticilor”
6. G.P.P. “Boboceii”
7. G.P.P. nr. 4
8. G.P.P. nr. 9
9. G.P.P. nr.10 ‘Ciupercuta”
Pe toata perioada proiectului (8 luni) au fost colectate 31.503 kg de deseuri reciclabile si au fost implicati aproximativ 9000 de elevi si prescolari. Activitatea de educatie nonformala a fost pe placul elevilor iar impactul demonstrat s-a observat in implicarea lor cu daruire si in cantitatile de deseuri reciclabile stranse. De asemenea, activitatile au dus la formarea unui comportament ecologic corect, a unui stil de viaţă sănătos prin adoptarea celor mai potrivite atitudini faţă de deteriorarea mediului, faţă de factorii care afectează /poluează mediul şi care implicit deteriorează calitatea stilului de viaţă. Activitatile de acest gen vor continua si in anul scolar urmator.
Ecaterina STROESCU
{vsig}rer-proiect-Buzau{/vsig}