Dividendele vor putea fi distribuite si in timpul anului. Vezi ce parlamentar buzoian a propus asta in Camera Deputatilor!
Last Updated on 13/06/2018 by Iulian Gavriluta

sebastian raduCOMUNICAT DE PRESA: “În cadrul ședinței plenului Camerei Deputaților de miercuri, 13 iunie 2018, a fost votat favorabil Proiectul de Lege pentru modificarea art.19 alin.(3) din Legea contabilităţii nr.82/1991, modificarea şi completarea Legii societăţilor nr.31/1990, precum şi modificarea Legii nr.1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

 

Proiectul inițiat de deputatul Sebastian Radu alături de mai mulți deputați și senatori ai Partidului Social Democrat, printre care se află toți parlamentarii PSD Buzău, a propus simplificarea și sistematizarea cadrului legal în materia distribuirii dividendelor. În urma promulgării și intrării în vigoare a legii, acționarii sau asociații unei societăți vor putea repartiza profitul realizat și încasa dividendele la care au dreptul trimestrial.

„Am propus acest proiect de modificare a celor trei acte normative pentru a crea cadrul în care cetățenii sunt supuși unui tratament egal și când trebuie să plătească dări către stat, dar și când trebuie să se bucure de roadele muncii lor. Asta, în contextul în care taxarea profitului realizat se face cu aceeași periodicitate. ”-Sebastian Radu

Noul act normativ vine în sprijinul mediului de afaceri care va beneficia de un instrument cuprinzător și suplu prin care dividendele vor putea fi distribuite și în timpul anului, iar regularizarea profitului se va face la finalul anului prin intermediul situațiilor financiare.

„Este un beneficiu mutual. Acționarii și asociații își primesc drepturile bănești mai repede, dar dividendele fiind o categorie de venit impozabilă, vor crește și încasările statului și gradul de conformare voluntară. Este un calcul foarte simplu din care toată lumea are de câștigat, o situație care încurajează și creșterea gradului de capitalizare a întreprinzătorilor. Este, în același timp, un pas important în normalizarea relației dintre stat și antreprenor.”-Sebastian Radu

Noua lege preconizeză că va avea un impact pozitiv din perspectivă macroeconomică, acesta fiind un efect al influenței pozitive directe pe care o va exercita asupra mediului de afaceri, în special asupra stimulării obținerii de profit în mod curent și a creșterii economice în general.

Nicolaie-Sebastian-Valentin Radu, Deputat

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău"