Istoricul Florian Bichir a anuntat duminica seara pe postul B1 TV, ca Parintele Arsenie Boca urmeaza sa fie canonizat de Biserica Ortodoxa Romana
Last Updated on 11/06/2018 by Iulian Gavriluta

arsenie boca sfantDuminica seara, istoricul Florian Bichir, invitat la postul de televiziune B1 a anuntat ca Parintele Arsenie Boca va fi canonizat, sub numele de Sfantul Arsenie de la Prislop, celebrarea sa urmand sa fie facuta pe 28 noiembrie (data “adormirii” sale fiind 28 noiembrie 1989).

Potrivit evenimentului Zilei, procesul de canonizare a inceput in urma cu peste doi ani, cand Comisia a inceput sa stranga informatii despre munca si opera duhovnicului. Florian Bichir nu a facut intamplator acest anunt, el fiind, alaturi de Romeo Petrasciuc si Raluca Toderel, coordonator al lucrarii ”Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii”, trei carti de documente inedite din arhivele CNSAS. Acestea au fost singurele volume cu valoarea stiintifica acceptate si cercetate de Comisie. Raportul Comisiei de canonizare, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va fi supus aprobarii Sfantului Sinod in urmatoarea sa sedinta.

Iulian Gavriluta