SE INTAMPLA LA RAMNICU SARAT! Firme amendate pentru comercializare ilegală de material lemnos în valoare de peste 41.000 de lei
Last Updated on 09/06/2018 by Iulian Gavriluta

LemnPoliţiştii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice – I.P.J. Buzău au desfăşurat împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, precum şi a faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase. 

În urma activităţilor de control efectuate pe raza municipiului Râmnicu Sărat, au fost identificate două societăţi comerciale care în cursul lunii mai 2018 au comercializat peste 60 de metri cubi cherestea fără emiterea documentelor legale de provenienţă. Faţă de fiecare din reprezentanţii celor două societăţi comerciale, a fost dispusă sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi totodată, a fost dispusă confiscarea valorii de 41.700 de lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos.

Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

Ecaterina STROESCU