Cele mai rafinate muraturi gustate… CORCODUSELE MARINATE. Cum se pregatesc?
Last Updated on 09/06/2018 by Iulian Gavriluta

Corcoduse marinateAlegeţi un soi de corcoduşe galbene, din cele cu fructul mare şi aromă puternică de ananas. Să fie semi-coapte, doar în pârg, uşor dulci, uşor acrişoare. Aşa îşi vor păstra carnea crocantă şi plină de duhul verii. Spălaţi-le, zvântaţi-le şi aşezaţi-le în borcane. Marinata se prepara din urmatoarele ingrediente astfel:

 

 

 

Ingrediente꞉

- 1 litru de oţet de nouă grade

- 2 litri de apă

- 300 de grame de zahăr

- o lingură cu vârf de boabe de piper

- câţiva ardei iuţi tăiaţi în două pe lungime

- câteva foi de dafin

- creguţe verzi de cimbru

- boabe de coriandru

- sare, nu prea multă, după gust.

Mod de preparare꞉

Fierbeţi marinata lăsând-o să dea doar un clocot scurt, de câteva minute. Turnaţi lichidul fierbinte peste corcoduşe, puneţi capac pe borcane ori căpăciţi cu celofan şi sfoară, băgaţi borcanele în cuptor şi lăsaţi-le patruzeci de minute la temperatura de 110-120 de grade. Gata, aşezate pe raft, îşi vor aştepta rândul să însoţească fripturile speciale de sărbători. Dacă puteţi intercala între cocoduşe bucheţele mici de conopidă, căţei de usturoi şi arpagic este si mai gustoasa.

DELICII DE POVESTE PENTRU GOSPODINE PE MASURA! POFTA BUNA!

Sursa - adevarul.ro

A.M.