CE PARERE AVETI? Biblioteca Judeteana trebuie mutata temporar intr-un loc bine ingrijit, cu umiditate controlata, securitate si acces facil (GALLERIA MALL) sau intr-o cladire nepotrivita a unui… RESTAURANT (Buzau – pe soseaua de Centura)? FOTO DOCUMENTE
Last Updated on 09/06/2018 by Iulian Gavriluta

Mutare Biblioteca Judeteana Buzau reabilitareDupa cum stiti, a venit randul reabilitarii Bibliotecii Judetene Buzau – “Vasile Voiculescu”, cladire emblematica a orasului si depozitara unei averi nepretuite, in materie de carte si nu numai. Consiliul Judetean Buzau, de care apartine prestigioasa institutie de cultura amintita mai sus, a lansat mai multe proceduri de lucru privind inchirierea temporara a unui spaţiu pentru mutarea tuturor cartilor si a personalului respectiv.

 

Potrivit CJ, spaţiul trebuie sa fie intre 1.000 – 1.200 mp, trebuie sa fie racordat la toate utilitaţile necesare, acces la internet de larga banda, sa fie intrunite conditiile speciale pentru carti si manuscrise de valoare (umiditate, aerisire, prevenirea si stingerea unui eventual incendiu – nu prin pompe de apa, compartimentare speciala si suficienta, zona accesibila cititorilor – transport, etc). Perioada de inchiriere este de maxim 10 ani (dupa ce reabilitarea va fi completa, trebuie o perioada de “aerisire” a imobilului, pentru a se reface conditiile de mediu propice depozitarii cartilor) si spatiul sa suporte greutatea fondului de carte de aproape 680 de tone. In urma licitatiilor, fiind inscrise 7 firme, au mai ramas in “competitie” doua societati: SC IMOBILIAR CONSTRUCT SRL, o subsidiara a SC INTEGRAL SA (patronata de Victor Vasilescu – una bonat permanent la banul public), ce functioneaza in cladirea RESTAURANTULUI BUZAU (ADRESA: intersectia dintre SOSEAUA de Centura si strada Veteranilor) si SC CLASS BUSINESS & LEISURE CENTER SRL, societate care detine Galleria Mall. Ofertantul din urma, nu numai ca indeplineste toate conditiile de mai sus, dar pe langa pretul mai mic oferit, vine si cu o serie de facilitati “bonus” - unice, despre care vom vorbi altadata. Asadar, CE PARERE AVETI DRAGI BUZOIENI: SA FIE MUTATA TEMPORAR BIBLIOTECA IN MALL, UNDE SUNT conditii optime (vezi Judecatoria Buzau) sau intr-o cladire a UNUI RESTAURANT, cu toate problemele de acolo?

Iulian Gavriluta

{vsig}CJ-BJBZ{/vsig}