DE ASTA CE MAI ZICETI, NE OMOARA NEVINOVATI? Cu o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat un barbat de 54 de ani a plecat la plimbare pe strazile din Municipiul Buzau
Last Updated on 08/06/2018 by Iulian Gavriluta

Alcoolemie la volanPolițiștii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au întocmit dosar penal în cazul unui bărbat în vârstă de 54 de ani, din Pietroasele, depistat la volanul unui autoturism pe raza municipiului Buzău. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 4 permise de conducere. Aparatele radar care au acţionat pe principalele artere de circulaţie au înregistrat 31 de autovehicule ce au depăşit regimul legal de viteză, iar în trei situaţii s-a impus reţinerea permisului de conducere. Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (46), pentru oprirea ori staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(16), precum şi în cazul a 20 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi, care nu au respectat prevederile legale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 45.000 de lei.

Ecaterina STROESCU