DOI MAGISTRATI BUZOIENI IN LISTELE “ACOPERITILOR”! VEZI AICI lista „acoperiţilor“ din Justiţie: 500 de procurori, 57 de judecători şi 126 de auditori
Last Updated on 07/06/2018 by Iulian Gavriluta

lege magistratiDe ceva vreme, opinia publica este cu ochii pe Justitie si asteapta un semnal din partea acesteia pentru a arata ca nu e cu totul politizata si cotropita de "Servicii". Cu siguranta, lista "acoperitilor" din magistratura este mult mai mare, dar deocamdata si cea prezentata de "COTIDIANUL" este una menita sa ingrijoreze orice cetatean onest care vrea sa aiba incredere in actul de justitie. Printre "acoperiti" am descoperit si doi magistati buzoieni - "Oprea Veronica Nicoleta PJ Buzău delegat DNA ST Ploiești si Mihaela Ion – Judecătoria Buzău" (SURSA: "COTIDIANUL.ro").

 

Am cerut si parerea Judecatoriei Buzau, dar pana la aceasta ora nu am primit niciun rasPuns concret ci doar: "Cererea a fost inregistrata". Pana una alta, iata articolul complet din Cotidianul, urmand ca in zilele urmatoare sa adaugam si raspunsul oficial al JUDECATORIEI Buzau (TRIBUNALUL ne-a transmis ca la ei in "curte" nu exista niciun astfel de caz) si sa se traga concluziile ce se impun:

"UNJR şi AMR, cele mai importante asociaţii ale magistraţilor, au cerut cu mulţi ani înainte preşedintelui Iohannis şi CSAT să facă verificările necesare şi să comunice dacă există ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete în magistratură, adică între judecători şi procurori. Pînă azi nu s-a comunicat decît faptul că nu există, deşi public nu s-a prezentat rezultatul vreunei verificări reale!

Această solicitare a asociaţiilor magistraţilor nu era nici pe departe un moft, ci rezultatul unei prevederi legale, mai exact, a art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, care spune:

– al. 1: „Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații“.

– al. 3: „Consiliul Suprem de Apărare a Țării verifică, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului Justiției, realitatea declarațiilor prevăzute la alin. (2)“.

Cu alte cuvinte, CSAT avea obligaţia să verifice dacă suspiciunile asociaţiilor de magistraţi sînt sau nu îndreptăţite, căci sancţiunea prevăzută de Legea 303/2004 este una extrem de dură şi este prevăzută în art. 7, al. 4, care prevede că „încălcarea dispozițiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror“!

Din păcate, preşedintele Iohannis a preferat să ignore îngrijorările asociaţiilor magistraţilor chiar şi după ce au ieşit în spaţiul public celebrele protocoale ilegale dintre SRI, pe de o parte, şi Parchetul General, ÎCCJ, pe de altă parte! Iată textul integral al articolului 7 din Legea 303/2004:

Ultimele evenimente legate de decizia CCR, prin care preşedintele Klaus Iohannis este obligat s-o revoce pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de şefă a DNA, au avut însă un efect extraordinar. Sute de magistraţi şi-au asumat un risc incredibil, semnînd un protest extrem de ciudat faţă de decizia CCR, deşi ei ar trebui să fie primii care să ştie că absolut toate deciziile CCR sînt general obligatorii pentru toată lumea, inclusiv pentru magistraţi şi preşedintele ţării!

Absurditatea acestui protest rezidă din faptul că magistraţii care l-au semnat au pretenţia ca sentinţele definitive pe care ei le pronunţă să fie puse în executare de îndată, deşi, chiar definitive fiind, ele sînt supuse unor căi de atac extraordinare, cum ar fi „contestaţia în anulare“! Cu atît mai mult deciziile CCR trebuie să fie respectate, căci asupra lor nu mai poate acţiona nici o cale de atac!

În ciuda acestor evidenţe, iată că un număr uriaş de magistraţi contestă ultima decizie a CCR, născînd suspiciunea teribilă că forţe obscure le-au impus să se înroleze în spatele unui mesaj de nesupunere faţă de decizia CCR!

Cu alte cuvinte, considerînd că semnatarii acestui protest faţă de decizia CCR nu au avut libertatea de a se abţine să conteste decizia CCR, ci li s-a impus această reacţie în afara legii, avem toate motivele să credem că ei au devenit, cu sau fără voie, „agenţi de influenţă“ ai Trinomului SRI, Parchetul General şi ÎCCJ, ceea ce defineşte statutul de „acoperiţi ai Sistemului“! Grav este că pe această „Listă“ există nu numai procurori, ci şi judecători, iar ceea ce este şi mai grav este prezenţa pe listă a unui număr de 126 de auditori de justiţie, adică absolvenţi ai Institutului de Magistratură! Să vezi că tineri magistraţi aflaţi la început de carieră au învăţat deja că „legea“ poate fi înlocuită de manevre de culise este de-a dreptul dramatic pentru justiţie!

După cum se ştie, această „listă“ a apărut de cîteva zile în spaţiul public şi nici unul dintre cei nominalizaţi nu a negat adeziunea. Redacţia Cotidianul stă la dispoziţia oricăruia dintre magistraţii care cred că au fost trecuţi în mod abuziv pe această listă să se dezică public de conţinutul protestului pe care apar ca semnatari!

De curiozitate, văzînd că pe această listă există şi o judecătoare din Craiova, Doina Zăvălaşi de la Curtea de Apel, am făcut o minimă verificare şi am descoperit că dumneaei a fost pînă în anul 2011 procuror, făcînd parte din cei 400 de procurori care au devenit peste noapte judecători! Se verifică astfel acel proverb care spune că lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba!

P.S. Pentru a evita eventuale neînţelegeri, iată cîteva dintre definiţiile cuvîntului „acoperit“ pe care le-am avut în vedere în acest text: „tăinuit, ascuns, camuflat, mascat“. Pentru alte conotaţii, CSAT trebuie să lămurească aspectele care vizează prevederile Legii 303/2004 şi să dea, în sfîrşit, un răspuns UNJR şi AMR".

Așadar, iată care este „Lista acoperiţilor din magistratură“, formată din cei 500 de procurori, 57 de judecători şi 126 de auditori de justiţie care au semnat protestul faţă de decizia CCR".

SURSA si LISTA completahttps://www.cotidianul.ro/lista-acoperitilor-din-justitie-500-de-procurori-57-de-judecatori-si-126-de-auditori/

I.G.