Afacerea lui Toma ROMET restantiera la ANAF. Vezi si alte societati care se afla in LISTA NEAGRA A DATORNICILOR publicata recent
Last Updated on 07/06/2018 by Iulian Gavriluta

Lista rusinii restantieri ANAFMinistrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a dat ordin celor de la ANAF să publice lista neagră a datornicilor din România, iar inspectorii s-au executat. Peste 11.000 de persoane fizice, cu datorii de peste 14 miliarde lei în total, la 31 martie, ar urma să primească decizii de impunere de la ANAF. Potrivit ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, deciziile de impunere vor fi transmise până la sfârşitul acestui an.

 

Teodorovici a precizat că recuperarea acestor sume face parte din soluţiile găsite pentru menţinerea deficitului bugetar sub 3% în 2018. Pe site-ul ANAF se regăseşte o listă cu 11.131 datornici persoane fizice. În general, datoriile înregistrate provin din obligaţii restante la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi la cel al asigurărilor de sănătate. Cu alte cuvinte, persoane care au cumulate datorii din impozitul pe venit, pensii, şomaj şi sănătate. Si nume de renume din judetul Buzau se regasesc in lista rusinoasa publicata de ANAF GRUP ROMET SA afacerea primarului Constantin Toma inregistreaza obligatii fiscale restante principale in suma de 12 218.140 lei Dupa ce in anul 2015 declara sus si tare ca nu are nicio datorie la stat si dupa ce datorii de miliarde fusesera sterse in 2012 pe timpul mandatului de prim ministru al lui Adrian Nastase. Alte societati buzoiene datoare care se regasesc amintim, AGENTIA DE PAZA REGENT SECURITY BUZAU SRL, COMAT BUZAU SA, FOTBAL CLUB GLORIA BUZAU, STATIUNEA DE CERCETARE SI DEZVOLTARE PENTRU POMICULTURA BUZAU, AROMET SA cu 4524, 412 lei, Potrivit legislaţiei anterioare anului 2018, aceste datorii trebuiau plătite de angajator, dacă persoanele fizice nu obţineau venituri din profesii liberale, alte activităţi independente sau chirii. Lista publicată de ANAF priveşte doar datoriile persoanelor fizice care sunt mai mari de 15.000 de lei, cumulate în ultimii cinci ani.

LISAT POATE FI CONSULTATA AICI!

A.M.

I.G.

P.S. Cum a mintit Toma ca ROMET si-a platit datoriile - 2015 (sansanews):

„După doi ani de insolvenţă sunt cu toate datoriile la zi către stat şi către furnizori. Am plecat înainte de criză cu 2.800 de angajaţi în tot grupul şi acum avem doar câteva sute. Sper să plecăm de la zero şi să reuşim să facem ceva. Îmi pare rău că premierul ne atacă nejustificat. Nu am intrat de plăcere în insolvenţă, nu suntem paria societăţii ca să fim împuşcaţi azi cei care n-au fost împuşcaţi ieri. 

 
Mai mulţi ani am fost, probabil, cel mai mare contribuabil din Buzău, cu peste 300 de milioane de euro cifră de afaceri. Acum doi ani, pentru 1940 de milioane de lei vechi, ANAF nu a votat planul de reorganizare şi a vrut bani a doua zi. Nu înţeleg, vroiau să închid şi să-i dau şi pe ăştia câteva sute de oameni afară? În timpul ăsta alţii au avut parte de tratament preferenţial. Nu este normal. Tot timpul am fost cu datoriile la zi, şi după doi ani de insolvenţă sunt cu datoriile la zi“, a spus vizibil indignat Constantin Toma. ... Holdingul Grup Romet Buzău, controlat de Constantin Toma, ale cărui afaceri ajunseseră să depăşească 300 milioane de euro,  a intrat în insolvenţă la începutul anului 2013, la cererea patronatului. Iniţial trei societăţi din cadrul grupului - GRUP ROMET S.A., ROMTEM S.R.L. şi AROMET S.A. au intrat în insolvenţă. Ulterior, în martie 2014, o altă firmă patronată de Constantin Toma - Aquator - a urmat acelaşi drum."
 
 
 

Lista rusinii restantieri ANAF