NU VA PANICATI, SUNA SIRENELE! Exercitiu de alarmare ISU Buzau
Last Updated on 06/06/2018 by Iulian Gavriluta

Sirene BzAstăzi, 6 iunie 2018, între orele 10.00 – 11.00, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura un nou exercițiu de alarmare la nivel național.

Sirenele de pe raza județului Buzău vor emite semnalul de ”Alarmă la dezastre” care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților, buzoienii auzind un semnal compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele.

Totodată, la finalul exercițiului va fi introdus semnalul de încetare a alarmei compus dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Acțiunea face parte din seria antrenamentelor și exercițiilor pentru verificarea funcționării sistemelor de alarmare publică desfășurate lunar, începând din august 2017, în prima zi de miercuri a lunii.

Scopul principal îl reprezintă verificarea modului de funcționare a mijloacelor tehnice de alarmare a populației existente la nivelul comunităților,precum și îmbunătățirea timpului de reacție al autorităților în situații de urgență speciale.

I.G.