INCEP LUCRARILE la Centrul Muzeal „I.C. Bratianu”. A fost semnat contractul in valoare de 2 850 000 Euro cu o durata de executie de peste 2 ani

Spitalul BratianuPreședintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat marti, 05 iunie 2018, Contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea proiectului „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 40, în vederea înfiinţării Centrului Muzeal I.C. Brătianu”. În urma finalizării licitației, valoarea lucrărilor este de 13.181.894,59 lei cu TVA (aproximativ 2.850.000 euro cu tva).

 

Durata de execuție a contractului este de 31 luni calendaristice, defalcată astfel:

•        Activitatea de proiectare va dura 7 luni, începând din momentul semnării contractului (marti, 05.06.2018)

•        Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (după finalizarea etapei de proiectare).

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”. ”Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității.” a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Ecaterina STROESCU