CAT DE PROSTI SUNTEM? Buzaul si cladirile istorice se vand la bucata! Anunt vanzare HOTEL COROANA (FOTO)!
Last Updated on 06/06/2018 by Iulian Gavriluta

hotel coroana LA VANZARECat de prosti suntem si cat de smecheri sunt ei? Cine? Vedeti si voi in imaginea alaturata si trageti concluziile. Chiar in buricul targului, incep sa se vand cladirile istorice, reprezentative pentru Buzau. Acum BUZAUL SE VINDE LA BUCATA CHIAR SUB NASUL LUI DONALD TOM.

 

Incredibil - HOTELUL COROANA SCOS LA VANZARE!

🙁

Istoric Hotel Coroana Buzau

Printre puţinele clădiri istorice din centrul Buzăului care au scăpat neatinse de tăvălugul comuniştilor este Hotelul Coroana. Clădirea construită la sfârşitul anilor '20, din beton mozaicat, cu armătură solidă, o noutate pentru vremea aceea, s-a încăpăţânat să reziste cutremurului din 1977 şi, imediat, tancurilor cu care autorităţile au încercat să o pună la pământ, scrie Adevarul.

Hotelul Coroana se află în imediata vecinătate a Palatului Comunal, clădirea emblematică a municipiului Buzău, şi lângă Tribunal, cele trei formând triunghiul celor mai importante clădiri monumentale din centrul oraşului. A fost ridicată între anii 1926-1927, edificiul inaugurat la 1 octombrie 1927 fiind iniţial proprietate a farmacistului Sava Gerota.

Pentru construcţia hotelului, s-a utilizat o tehnică nouă la acea vreme, anume turnarea betonului mozaicat, între cofraje în interiorul cărora erau confecţionate mai întâi armături metalice foarte solide. Nu au fost folosite cărămizi decât la realizarea faţadei. Potrivit istoricului buzoian Valeriu Nicolescu, clădirea a fost la un pas să fie demolată cu puţin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial.

 

hotel coroana LA VANZARE