NOI RECORDURI PE SOSELELE DIN BUZAU! Politistii rutieristi buzoieni au facut prapad aplicand peste 500 de sanctiuni. 40 de soferi au predat permisele pentru viteza, neacordare prioritate si alcool
Last Updated on 05/06/2018 by Iulian Gavriluta

Politia la datoriePoliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat 437 de testări cu aparatul etilotest, au întocmit şapte dosare penale, dintre care trei au vizat conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi au reţinut alte şapte permise de conducere, în cazul unor şoferi aflaţi sub influenţa alcoolului.

 

 

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău – Biroul Rutier, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au depistat în trafic un conducător auto în vârstă de 45 de ani, aflat la volanul unui autovehicul înmatriculat pe raza altui stat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule. Si poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Buda, au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 40 de ani, ce se deplasa cu un moped şi care prezenta halenă alcoolică.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat şi totodată, vehiculul folosit de cel în cauză nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice, nefiind înmatriculat ori înregistrat în acest scop. Tot poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au depistat în trafic un conducător auto în vârstă de 51 de ani, din Valea Râmnicului, care prezenta halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice ori fără a deţine permis de conducere. Acţiunile poliţiştilor vor continua pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic! Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat activităţi de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente grave de circulaţie. Pe linie de viteză au fost aplicate 205 sancţiuni, iar în 14 situaţii conducătorii auto au predat permisele de conducere pentru 90 de zile, pentru că au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime admise pe tronsoanele de drum respective. Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar care acţiona pe DN 2 E85 în localitatea Costeşti - 152 km/h, la volanul maşinii fiind identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bacău.Un alt permis de conducere a fost reţinut în cazul unui tânăr de 19 ani, din Buzău, depistat în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h pe Şoseaua Brăilei, din aceeaşi localitate. Poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor cu victime din rândul pietonilor. Au fost sancţionaţi contravenţional 35 de pietoni indisciplinaţi, precum şi un conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, majoritatea acestor abateri fiind constatate pe raza municipiului Buzău. De asemenea, pentru nerespectarea regulilor privind trecrea la nivel cu calea ferată doi conducători auto au predat permisul în vederea suspendării acestui drept, iar alte 24 de permise au fost reţinute de poliţişti pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, precum şi a regulilor privind prioritatea auto şi pietonală. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 179.663 de lei.

Ecaterina STROESCU