LA MULTI ANI DASCALE DRAG! 5 Iunie – Ziua Invatatorului. Ce activitati vor desfasura astazi elevii in scolile din Buzau?

Ziua InvatatoruluiElevii vor desfăşura marţi, de Ziua Învăţătorului, activităţi extracurriculare. “Se marchează ziua de 5 iunie, Ziua Învăţătorului. Copiii vin la şcoală. În conformitate cu prevederile Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură în vigoare, pe data de 5 iunie este Ziua Educatorului şi în şcoli se vor desfăşura activităţi specifice acestei zile, nu cele prevăzute în fişa postului”, a spus secretarul de stat, Ionel Lixandru.

 

Si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau informeaza ca, in data de 5 iunie toate cadrele didactice si toti elevii sunt obligati sa participe la activitatile dedicate zilei de 5 Iunie꞉ concursuri tematice si sportive, spectacole artistice, intalniri cu personlitati, vizite la muzee, case memoriale, vizionari de filme documentare si mese rotunde. Această dată reprezintă ziua naşterii lui Gheorghe Lazăr (n. 5 iun. 1779 - m. 17 sep. 1823), ''fondatorul învăţământului în limba naţională în Ţara Românească''. Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc.

LA MULTI ANI DASCALE DRAG!

REDACTIA