Sunteti de acord? Greutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitata prin lege. Ce cantitate de carti si caiete doresc parlamentarii sa care zilnic copiii in spate

Copii scoala ghiozdane rechiziteGreutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitată prin lege, dacă o propunere de act normativ înregistrată recent la Camera Deputaților va ajunge să se aplice. Mai precis, ideea este de a limita cantitatea de cărți și caiete pe care trebuie să le care zilnic copiii în spinare pentru a nu le pune în pericol sănătatea și integritatea fizică.

 

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 1/2011 a educației naționale a fost înregistrată recent la Camera Deputaților pentru dezbatere. Pentru a se aplica, aceasta trebuie adoptată de Parlament și promulgată de șeful statului. Conform documentului, greutatea ghiozdanelor elevilor ar urma să fie limitată la 10% din greutatea corporală a copiilor, astfel încât sănătatea și integritatea fizică a acestora să nu fie puse în pericol. „Pentru a nu pune în pericol sănătatea și integritatea fizică a elevilor, volumul și greutatea manualelor, rechizitelor și a altor materiale în procesul didactic, transportate zilnic de elevi la școală și de la școală, vor fi adaptate capacității de efort fizic a elevilor, iar greutatea acestora nu va depăși 10% din greutatea corporală a elevului”, scrie în proiect. În acest sens, școlile vor trebui să asigure elevilor dulapuri individuale în care să-și țină cărțile și caietele. Responsabilitatea îndeplinirii acestei obligații va cădea pe profesori și pe directori, care, în caz contrar, vor risca sancționarea disciplinară.

Sursa - avocatnet.ro

E.S.