UPDATE – SE PRELUNGESTE AVERTIZAREA METEO. De la acesta ora intra in vigoare ATENTIONAREA METEO – COD GALBEN de PLOI TORENTIALE, VIJELII si GRINDINA. Care sunt zonele afectate?
Last Updated on 02/06/2018 by Iulian Gavriluta

Vreme instabilaATENȚIONARE METEOROLOGICA - COD GALBEN Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 14.00 – 03 iunie, ora 23.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

 

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și punctiform 40...50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor.

A.M.

UPDATE - INFORMARE METEOROLOGICĂ - Interval de valabilitate: 03 iunie, ora 23.00 – 04 iunie, ora 21.00 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.