UPDATE – Problema s-a rezolvat! Toata EUROPA IN ALERTA! Cardurile Visa și Mastercard nu mai funcționează pe continent
Last Updated on 01/06/2018 by Iulian Gavriluta

CarduriToată Europa este în stare de alertă! Cardurile Visa și Mastercard nu mai funcționează pe continent. Momentan nu se știe care este motivul. „Amploarea fenomenului nu este înca cunoscută, foarte mulţi oameni discutând pe reţelele sociale despre faptul că nu pot folosi cardurile Visa, că le sunt respinse plăţile la magazine sau la benzinării“, arată „The Guardian“.

 

„Visa se confruntă în prezent cu o întrerupere a serviciului. Acest incident împiedică prelucrarea anumitor tranzacţii ale Visa în Europa. Investigăm cauza şi lucrăm pentru a rezolva cât mai repede situaţia“, se arată în comunicatul celor de la Visa. Plățile cu carduri în prezent nu funcționează în Marea Britanie și în alte părți ale Europei, a transmis Visa. Nu se știe, însă, cât de amplă este problema, dar clienți din toată Europa se plâng de faptul că le sunt respinse plățile. Mai multe bănci, însă, au anunțat că din bancomate se pot retrage bani de pe cardurile Visa, iar clienții sunt îndemnați să apeleze la această metodă, dacă au nevoie să plătească ceva.De asemenea, un reprezentant al lanțului Tesco din Marea Britanie spune că sunt afectate doar plățile făcute contactless. La cele care presupun introducerea codului PIN nu au fost înregistrate plăți respinse. Visa a anunțat că lucrează pentru rezolvarea problemei. “În prezent ne confruntăm cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate. Investigăm cauzele şi lucrăm la rezolvarea situaţiei cât mai curând posibil. Vă vom ţine la curent cu evoluţia cazului”, se arată într-un comunicat al companiei de tehnologie de plăţi. Pe de altă parte, Mastercard, rivala Visa, a anunţat că nu înregistrează probleme în reţeaua sa.

A.M.

UPDATE - Potrivit oficialilor, problemele legate de nefunctionalitatea cardurilor s-a rezolvat si asa cum era de asteptat vina a fost data pe "prajirea" a doua servere si nu pe un atac cibernetic!