Stii cum sa cureti corect masina de spalat afectata de calcar? Oricat de experimentat ai fi in spalatul hainelor evita cele mai frecvente 9 greseli

Masina spalat rufePentru a avea electrocasnicele cât mai mult timp în stare optimă, e bine să ţinem cont de câteva sfaturi oferite de profesionişti. Când poziţionezi maşina de spălat în casă trebuie să ţii cont de câteva recomandări. În primul rând, te asiguri să aibă acces la o sursă de apă şi scurgere şi să fie aşezată într-un mediu relativ izolat, dar uşor accesibil.

Cele mai comune locuri de amplasare a maşinii de spălat rufe rămân baia şi bucătăria.   Înainte să fixezi maşina de spălat rufe, determină cu o nivelă orice instabilităţi ale planului orizontal. Reglează acest lucru folosind picioruşele reglabile ale aparatului.   Este bine de ştiut că, pentru a asigura stabilitatea necesară unei funcţionări corecte a maşinii de spălat rufe, poţi aşeza sub picioruşe mici bucăţi din material aderent, precum cauciucul. Asigură-te că maşina ta de spălat nu este aşezată peste un covor sau peste o mochetă groasă, deoarece aerisirea ar putea fi blocată, ajungându-se la supraîncălzire.   Este important să folosim corect maşina de spălat, protejând-o de factori care ar putea duce la defectarea ei   De exemplu, când o utilizezi, nu supraîncărca maşina de spălat, deoarece există riscul ca acestea să nu fie corect spălate sau maşina de spălat să se defecteze. Supraîncărcarea cu rufe ar putea provoca o defecţiune, aşa că asigura-te ca între rufele din interior şi tavanul cuvei să fie aproximativ zece centimetri rămaşi.   De asemenea, pentru a preveni orice fel de defecţiuni trebuie ca acest aparat să fie verificat şi curăţat periodic. Inamicii maşinii de spălat rufe sunt condensul, calcarul acumulat din cauza durităţii apei, rugina şi căderile de tensiune sau şocurile electrice.

Indiferent cât de experimentat ai fi în spălatul hainelor, cu siguranţă faci cel puţin una dintre greşelile de mai jos.

1. Folosiţi prea mult detergent Multe persoane au tendinţa de a creşte cantitatea de detergent folosit dacă hainele sunt mai murdare. Acest lucru nu va face decât să îngreuneze procesul de clătire. Mai mult, excesul de spumă va fixa murdăria în locuri care nu se clătesc uşor, cum ar fi, de exemplu, un guler, ducând la acumularea de bacterii. Detergenţii de rufe sunt astfel concepuţi încât să-şi dovedească eficienţa chiar şi când utilizăm cantităţi reduse. Pentru a nu avea suprize neplăcute, citiţi instrucţiunile de pe pachet şi nu faceţi risipă. Nu doar că veţi avea haine curate, dar veţi face şi economie la bani.

2. Spălaţi jeanşii prea des Obişnuiţi să puneţi la spălat blugii chiar dacă i-aţi purtat de două-trei ori? Producătorii de denim recomandă ca pentru a păstra culoarea mai mult timp să evitaţi spălarea lor în maşină şi să îi curăţaţi manual. Dacă nu vreţi să urmaţi această sugestie, ţineţi cont că intervalul optim dintre două spălări este cuprins între două şi şase luni, în funcţie de cât de des purtaţi blugi şi de caracteristicile fiecărui corp în parte. Şi când îi puneţi la spălat, neapărat să îi întoarceţi pe dos.

3. Umpleţi uscătorul Un uscător are nevoie de aer pentru a vă putea usca hainele. Cu cât introduceţi mai multe în cuvă, cu atât va intra mai puţin aer, iar ciclul de uscare nu va fi eficient.

4. Nu curăţaţi filtrul pentru scame Pentru a prelungi durata de viaţă a uscătorului de rufe, dar şi pentru o funcţionare eficientă a acestuia, specialiştii recomandă curăţarea filtrului de scame de fiecare dată când folosiţi aparatul. Acordaţi atenţie şi căilor de ventilanţie, cel puţin o dată pe an, pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivului.

5. Puneţi cămăşile închise la nasturi Deşi poate părea o idee bună, de fapt nu este. Şi asta pentru că în timpul procesului de spălare, nasturii pot forţa butonierele, iar în timp vă puteţi trezi că vi se descheie cămaşa. Aşa că, înainte de a pune cămăşile în maşina de spălat, aveţi grijă să desfaceţi toţi nasturii.

6. Exageraţi cu înălbitorul Luaţi în calcul că nu aveţi nevoie de înălbitor pentru a scăpa de pete precum cele provocate de transpiraţie sau sânge. Prin urmare, puneţi şosetele, tricourile şi lenjeria pătată într-o oală mare cu câteva felii de lâmâie şi lăsaţi să dea câteva clocote.

7. Frecaţi energic locul pătat Această manevră nu va face decât să extindă pata şi chiar să uzeze materialul. Mai bine curăţaţi cu blândeţe şi nu uitaţi că interveniţi imediat ce obiectul de îmbrăcăminte s-a murdărit. Folosiţi de fiecare dată o cârpă albă, astfel încât să excludeţi transferul culorilor. Şi în loc să frecaţi, tamponaţi zona afectată.

8. Lăsaţi fermoarele deschise Înainte de a introduce în maşina de spălat o haină prevăzută cu fermoare, asigură-te că ai închis complet fermoarul, altfel, rişti să te trezeşti cu celelalte articole de vestimentaţiei agăţate. În plus, fermoarul poate zgâria geamul tamburului sau chiar să îl spargă, din cauza diferenţei de presiune.

9. Folosiţi balsam pentru toate tipurile de ţesături Balsamul nu doar că face ţesătura mai catifelată, dar şi o face mai uşor de călcat. Cu toate acestea, în timp, reduce capacitatea de absorbţie a materialului, motiv pentru care evitaţi balsamul la spălarea prosoapelor, a articolele sportive sau a celor fabricate din microfibră, elastan sau spandex.

A.M.

Scroll to Top