FOTO – Festivalul „Buzău Iubește Teatrul„ își anunță, cu dragoste, câștigătorii acestei ediții. Cine sunt cei care au urcat pe podium?
Last Updated on 31/05/2018 by Iulian Gavriluta

Teatru BuzauFestivalul Buzău Iubește Teatrul, aflat la finalul ediției a XV-a, și-a desemnat câștigătorii pe scena Teatrului „George Ciprian”. Juriul de specialitate format din Coca Bloos, reputată actriță, Erwin Șimșensohn, regizor (câștigător al marelui premiu al ediției precedente) și Lucian Ionescu, actor, a decis acordarea următoarelor premii:

 

 

În cadrul Secțiunii Oficiale - Marele Premiu pentru Teatrul Odeon din București, cu spectacolul Când timpul nu se mișcă de Donald Margulies, în regia lui Vladimir Anton; Premiul special pentru originalitatea conceptului artistic pentru Teatrul Țăndărică din București, cu spectacolul Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, regia Cristian Pepino.

La Secțiunea Studenți, juriul a hotărât să ofere cinci premii pentru aprecierea și încurajarea tinerilor creatori -Premiul Special al Juriului a revenit echipei spectacolului Cocoșatul de la Notre-Dame de Victor Hugo, regia Daniela Vitcu (Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Arte); Premiul pentru Cea mai bună scenografie le-a revenit Mădălinei Sandu și AndreeiTecla, pentru scenografia spectacolului Lecția de Eugen Ionescu (UNATC „I.L. Caragiale”, București); Premiul pentru Cel mai bun actor l-a obținut Andrei Redinciuc, pentru rolul Profesorul din Lecția de Eugen Ionescu (UNATC „I.L. Caragiale”, București); Premiul pentru Cea mai bună actriță a mers către Ana Crețu, pentru rolul Eleva din Lecția de Eugen Ionescu (UNATC „I.L. Caragiale”, București), iar Premiul pentru Regie a fost obținut de Diana Tănase, pentru regia spectacolului Lecția de Eugen Ionescu (UNATC „I.L. Caragiale”, București)

Devenit o tradiție pentru evenimentul de la Buzău, juriul publicului a fost alcătuit anul acesta din Dorina Androne, președinte, Adriana Negoiță și Tudor Vlaicu. Cei trei au stabilit acordarea a două premii, unul pentru Secțiunea Oficială – Premiul Publicului pentru cel mai bun spectacol pentru AllInclusive de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu (Asociația Culturală „Teatrul Catharsis”, București) și unul pentru Secțiunea Studenți - Premiul Publicului pentru cel mai bun spectacolpentruD’ale carnavalului de I.L. Caragiale, regia Oana Sandu (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru). Timp de opt zile, Buzăul a devenit, și la această ediție, un spațiu de întâlnire al spectatorilor cu unele dintre cele mai reprezentative spectacole ale stagiunii și cu unii dintre cei mai apreciați creatori de teatru. Au fost prezente 25 de spectacole, producții ale trupelor din București, Brăila, Craiova, Ploiești și Piatra Neamț și ale studenților de la București, Iași, Craiova și Constanța, dar publicul a putut participa și la un eveniment în aer liber, unde copiii au învățat cum să își creeze propria marionetă și la o serie de lansări de carte. În încheiere, retrospectiva zilelor de Festival a emoționat spectatorii prezenți în sală, meritele au fost recompensate,iar iubirea – tema acestui eveniment – ne-a adus pe toți mai aproape unii de ceilalți și de teatru.

Buzău, iubește teatrul în fiecare an!

Ecaterina STROESCU

Teatru Buzau 1