Rochia rosie, arma secreta a femeilor care stiu ce-si doresc…. Fascinatie si putere de atractie
Last Updated on 27/05/2018 by Iulian Gavriluta

Rochie rosieCercetările sugereaza ca hainele de culoare roșie le pot face pe femei atractive pentru bărbați. Femeile profita de acest fapt cand poarta roșu atunci când doresc să atragă atenția unui barbat? Culoarea roșie este legată puternic de dorinta și atracție. Bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă roșu, și se pare că femeile care doresc să-i atragă pe pe barbati poarta roșu.

 

Femeile spun ca poarta haine de culoare roșie mai des în timpul fazei fertile a ciclului menstrual. Femeile care au răspuns la un sondaj on-line, de asemenea, au raportat că e mai probabil sa poarte un costum roșu atunci când merg la o intalnire romantica. Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt pe deplin convinsi. De unde știm sigur că femeile preferă să poarte roșu atunci când merg la intalniri romantice? Putem avea încredere în respondenții unui sondaj pe Internet? Ei pot crede că s-ar imbraca in rosu pentru o întâlnire romantică, dar realitatea ar putea fi diferita. Daniela Niesta Kayser de la Universitatea din Potsdam din Germania, impreuna cu alti cercetatori din Munchen și SUA au invitat mai multe femei să viziteze laboratorul pentru a participa la un experiment psihologic. Acestea au primit instrucțiuni prin e-mail, împreună cu o fotografie a unui cercetător de sex masculin, care ar fi responsabil de experiment. In email a fost inclusa si fotografia cercetatorului. Jumatate dintre femei au primit imagini cu cercetatori considerati atragatori, cealalta jumatate au primit imagini cu cercetatori mai putin atragatori.

Rezultate obținute

A fost mai probabil ca femeile să apară la laborator imbracate in roșu cand au stiut ca vor intalni pe cineva atragator: 57% dintre femeile care s-au asteptat sa intalneasca un barbat atragator au purtat roșu, dar numai 16% dintre femei s-au imbracat in roșu atunci când se așteptau sa intalneasca un barbat mai putin atragator. ''Femeile isi cresc adesea atractivitatea pentru a concura cu alte femei atunci cand incearca sa obtina atentia barbatului dorit. Acest fenomen se poate extinde si la alegerea culorilor, deoarece culoarea roșie pare a fi o culoare care îmbunătățește percepția asupra atractivitatii unei femei'', mai spun cercetatorii.

Sursa - smartwoman.hotnews.ro

A.M.