Afla raspunsul… DE CE INGRASA ZAHARUL?
Last Updated on 27/05/2018 by Iulian Gavriluta

Bauturi concentratie zaharZahărul poate determina creșterea în greutate nesănătoasă, deoarece consumul lui excesiv provoacă acumulare de grăsimi în organism. Când se consumă zahăr și alimente pe bază de zahăr, fructoza prezentă în acest ingredient metabolizează ficatul și le transformă în grăsimi, lucru care poate crește riscul de diverse afecțiuni.

 

 

Iată ce trebuie să știi despre legătura dintre creșterea în greutate și consumul de zahăr:

Fructoza provoacă rezistență la insulină

Consumul excesiv de zahăr crește nivelul de insulină din sânge, ceea ce reduce energia din produsele alimentare și o transformă în celule grase. Atunci când grăsimea corporală crește, corpul tău semnalează creierul spunându-i că îi este foame.

Fructoza provoacă rezistența hormonilor numiți leptină

Un hormon numit leptină prezent în fructoză este o cauză majoră pentru creșterea în greutate. Celulele adipoase produc hormonii de foame numiți leptină. Cu cât este mai mare celula de grăsime, cu atât producția de leptină va fi mai mare. Din acest motiv, excesul de grăsimi este acumulat în grăsimi și cresc și numărul de kilograme.

Fructoza nu acționează la fel ca glucoza

Glucoza oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp. În schimb, fructoza nu acționează astfel. Ea provoacă o senzație permanentă de foame și, din acest motiv, consumi mai multe calorii și grăsimi.

Fructoza stimulează apetitul

Fructoza nu ajută la menținerea sub control a hormonului de foame, și din acest motiv simți că îți este foame la scurt timp după ce ai terminat de mâncat. În acest caz, simți nevoia să consumi calorii care măresc cantitatea de grăsimi în organism, din cauza cărora te îngrași.

Sursa - exquis.ro

A.M.