Se vor duce mai multi? Dupa ce a marit de trei ori solda MApN a PRELUNGIT TERMENUL DE RECRUTARE SI SELECTIE. Pana la ce data poti depune dosarul pentru cele 3400 de posturi disponibile
Last Updated on 26/05/2018 by Iulian Gavriluta

Militari MApNMinisterul Apărării Naționale a prelungit perioada de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari pentru anul 2018, termenul limită pentru depunerea dosarelor fiind 22 iunie, și nu 8 iunie, cum era până în prezent. Potrivit unui comunicat al MApN, pentru înscrierea în procesul de recrutare și selecție, precum și pentru alte detalii, persoanele interesate se pot adresa centrelor militare județene sau de sector pe a căror rază își au domiciliul, unde vor fi informați cu privire la noutățile în domeniu.

 

Adresele poștale și datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagina de internet destinată recrutării, accesând http://recrutare.mapn.ro/index.php ”Numărul de posturi disponibile pentru rezerviștii voluntari în acest an este de peste 3.400, dintre care aproximativ 380 pentru ofițeri, 140 pentru maiștri militari, aproximativ 680 pentru subofițeri și peste 2.200 pentru gradați și soldați”, se arată în comunicat. Ministerul Apărării precizează că procesul de recrutare a rezerviștilor voluntari se desfășoară în baza Legii nr. 270/ 2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Normelor metodologice de aplicare a acesteia. ”MApN a inițiat un proiect de lege pentru completarea respectivului act normativ, document aflat în dezbatere publică pe site-ul instituției militare, în vederea creșterii atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar”, menționează sursa citată. Rezerviștii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă față de cea a personalului militar în activitate, explică MApN.

Sursa: agerpres.ro

A.M.