UPDATE – VIDEO – NEBUNIE CU MASINI LA ABSOLVIRE! Ultima zi de scoala… Liceeni de clasa a XII-a intra astazi in VACANTA DE VARA. Cand sunt programate probele la Bacalaureat?
Last Updated on 25/05/2018 by Iulian Gavriluta

Absolventi clasa a XII aPentru liceenii de clasa a XII-a școala se termină mai devreme în acest an. Ultima zi de școală este vineri, 25 mai. Emoțiile însă vor fi puternice pentru că în luna iunie vor avea loc probele la Bacalaureat. Anul acesta, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 a început pe 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

 

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba a continuat pe 13 februarie și a fost urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie), pe 16, 19 și 20 februarie fiind programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie s-a desfășurat evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) va avea loc pe 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, este programată miercuri, 27 iunie.

Ultima probă scrisă - la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 28 iunie. Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 va începe în intervalul 10 - 13 iulie, când este programată înscrierea candidaților. Pe 27 iulie are loc înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe. Proba scrisă la Limba și literatura română - proba Ea) - va avea loc pe 20 august, iar pe 21 august va avea loc proba scrisă la limba si literatura maternă - proba Eb). Calendarul aprobat prevede ca pe 22 august să aibă loc proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă, iar pe 23 august este programată proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă. Pe 24 și 27 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, pe 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B, iar pe 29-30 august: evaluarea competențelor digitale - proba D, pe 30-31 august fiind programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională -proba C.

Pentru cea de a doua sesiune a Bacalaureatului afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00) va avea loc pe 1 septembrie și, în aceeași zi, se pot depune și contestațiile, între orele 12:00 - 16:00. În intervalul 2 - 5 septembrie: va avea loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 6 septembrie este programată afișarea rezultatelor finale.

A.M.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-MP8V_cLCEo&feature=youtu.be