Stiai ca poti primi un spor de 100% daca lucrezi? Urmeaza o noua mini-vacanta! Angajatii de la stat si de la privat au weekend prelungit
Last Updated on 23/05/2018 by Iulian Gavriluta

Zile libereZi liberă de Rusalii 2018, pentru bugetari şi angajaţi. Salariaţii români au liber în prima şi a doua zi de Rusalii, potrivit prevederilor din Codul muncii, ceea ce înseamnă că lunea viitoare (a doua zi de Rusalii), salariaţi, atât de la stat, cât şi de la privat, nu vor merge la muncă.Urmează o nouă mini-vacanță! Angajaţii vor avea parte de un nou weekend prelungit.

 

Prima şi a doua zi de Rusalii, care în acest an pică pe 27 şi 28 mai, sunt sărbători legale nelucrătoare, astfel că salariaţii cu program normal se vor bucura de un weekend prelungit. De altfel, aceste două sărbători legale pică tot timpul duminica și lunea. Munca în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală se compensează cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă nu se acordă zile libere, salariații trebuie să primească un spor salarial de cel puțin 100% din salariul de bază. În afară de zilele libere din luna mai, în acest an vor mai fi șase zile de sărbătoare legală nelucrătoare și doar cinci vor pica în cursul săptămânii:

  • 1 iunie (Ziua Copilului) – vineri;
  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – miercuri;
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – vineri;
  • 1 decembrie (Ziua Națională a României) – sâmbătă;
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – marți și miercuri.

A.M.